יצוא הסחורות והשירותים מישראל יסתכם בשנת 2022 בלפחות 160 מיליארד דולר, זאת על סמך תחזית שמרנית של מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה.
במינהל סחר חוץ מציינים כי מדובר בגידול משמעותי של לפחות 10% לעומת שנת 2021, בה הסתכם היצוא בכ-144 מיליארד דולר, נתון שגם הוא היה שיא לשעתו. על פי הערכות זהירות, צופים במינהל, כי במידה וקצב הגידול בייצוא הישראלי יישמר כפי שהיה בשלושת הרבעונים הראשונים של שנת 2022, יעבור היצוא אף את רף ה-165 מיליארד דולר.
במינהל מציינים עוד כי בשנת 2022 נמשכה המגמה שהחלה בשנת 2021 בה לראשונה, יצוא השירותים עלה על יצוא הסחורות. כך שגם בשנת 2022, היקף השירותים צפוי להוות כ-51% מכלל היצוא הישראלי לעומת 49% ליצוא הסחורות. שירותי תכנות ושירותי מחקר ופיתוח ממשיכים להוביל את רשימת השירותים המיוצאים ביותר, עם 42% ו-14% בהתאמה.
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
גם בגזרת הסחורות ישנן חדשות טובות, כאשר היקף יצוא הסחורות מישראל לשנת 2022 צפוי גם הוא לגדול בהיקף משמעותי של כ-15% לעומת שנת 2021. הגידול המשמעותית בתחום הסחורות נרשם ביצוא כימיקלים ומוצרי תעשיות כימיות (+55%), יהלומים (+41%), ומכשור חשמלי ומכני (+18%). מלבד סקטורים אלו, נרשמה עלייה ביצוא מרבית הסחורות והמגזרים.
מנכ"ל משרד הכלכלה והתעשייה ומנהל מינהל סחר חוץ, מר אוהד כהן אמר כי "על אף הזעזועים שחוותה הכלכלה העולמית ב-2022 ובשנות הקורונה שקדמו לה והשלכות אירועים עולמיים שונים, היצוא הישראלי מצליח לעמוד באתגרים הניצבים בפניו. משרד הכלכלה והתעשייה ימשיך לסייע לחברות הישראליות להרחיב את פעילותן הגלובלית הקיימת, לצד פריצת שווקים חדשים באמצעות כינון הסכמי סחר עם שותפים חדשים וחיזוק ופיתוח היחסים עם השותפים הקיימים".
מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה מגבש ומוביל את מדיניות סחר החוץ של מדינת ישראל במטרה להגביר את כושר התחרות של התעשייה הישראלית. המינהל מפעיל מערך נציגויות כלכליות ב-55 מהמרכזים הכלכליים החשובים בעולם, אשר תפקידן להגדיל ולגוון את היצוא הישראלי, למשוך השקעות זרות לישראל ולקדם את היחסים הכלכליים של ישראל עם הכלכלות החשובות בעולם.
בתחילת חודש ינואר 2023, תפתח האפשרות להגיש מועמדות לקורס הצוערים 'נספחים כלכליים' של מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה. הנספחות והנספחים הכלכליים של מינהל סחר חוץ עומדים בראש הנציגויות הכלכליות בעשרות בירות סחר בעולם וכן בארגוני סחר ושיתוף פעולה בינלאומיים שונים ומרכזיים בכלכלה העולמית. תפקידם הוא לקדם את מדיניות הסחר של ישראל בזירה הבינלאומית, להביא להגדלת היצוא הישראלי לשווקים הגלובליים, לטפל בחסמי סחר ורגולציה בשוקי היעד, למשוך השקעות זרות לישראל ולתת מענה לכל חברה ישראלית הזקוקה להכוונה, סיוע או חיבור לשם קידום פעילותה בחו"ל.
שרת הכלכלה והתעשייה, האלופה (במיל.) אורנה ברביבאי ציינה כי "הכלכלה הישראלית, גם השנה, שמרה על יציבות וצמיחה ובכך אפשרה לתעשייה הישראלית עמידה במגוון אתגרים, בהם גם שבירת שיא חדש ביצוא. מערך הליווי והסיוע של מינהל סחר חוץ, הפועל ב-55 מרכזי הסחר העולמיים, ימשיך להוביל את התעשייה הישראלית גם בשנה הקרובה לקידום היצוא, לפרוץ לשווקים חדשים ולמשוך השקעות זרות לישראל".
נשיא התאחדות התעשיינים ויו״ר נשיאות המעסיקים והעסקים, ד״ר רון תומר, התייחס לשיא שהגיע אליו היצוא הישראלי ואמר כי ״אנחנו שמחים וגאים בתעשייה הישראלית, שהצליחה לצמוח על אף כל האתגרים. אולם עם כל הגאווה, אנו מסתכלים בדאגה על השנה הקרובה. שנת 2023 טומנת בחובה את סכנות המיתון העולמי, הלוקליזציה במדינות רבות והקשיים בשרשראות האספקה, ואנו מצפים מממשלת ישראל להיכנס מתחת לאלונקה, ולסייע למשק וליצוא הישראלי להמשיך לצמוח בתקופה קשה זו״.