מדהים: החקלאית שמגדלת זני פטריות אקזוטיים בעלי סגולות מרפא
מעטים הם החקלאים בישראל המגדלים פטריות, מעטים עוד יותר הם אלו שמחליטים לגדל זנים מיוחדים. שקד ברנע (36) היא כנראה היוצאת מהכלל. לא רק בהיותה חקלאית, אלא בהיותה זו שמגדלת, בין השאר, פטריות מזנים ייחודיים בישראל כמו ארינג'י, שיטאקה, מאיטקה, הריסיום ונמקו.
כל אותם סוגים הם למאכל, אבל גם בעלי סגולות מרפא. מהורדת כולסטרול, דרך טיפול בסרטן, אנמיה, מערכת העצבים, מוח ואפילו בהפרעות של קשב וריכוז. ברנע, המשמשת גם כיועצת בחברת פודטק "מאשפוד", נבחרה לאחרונה כאחת מ-40 הצעירות והצעירות פורצי הדרך בחקלאות הישראלית ותקבל את הפרס היוקרתי בוועידת ישראל לחקלאות, שתיערך בין ה-5-6.1 במעלה החמישה שליד ירושלים.
ברנע היא דור שני לחקלאים והחלה לנהל את החווה, אותה הקים אביה אחרי שהוא הלך לעולמו בשנת 2016. "תמיד הייתי עוזרת לו במשק, לפני ארבע שנים הצטרפתי גם לניהול ולעבודה השוטפת", היא מסבירה. "התחלנו כחווה אורגנית, היום אנחנו מוכרים פטריות בוטיק ברמה סטרילית גבוהה מאוד. יש אצלנו התייחסות לכל פטריה ופטריה".
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
את זני הפטריות המיוחדות והאקזוטיים מגדלת ברנע בחדרים מבוקרי אקלים בתהליך גידול חדשני. מחקרים בשנים האחרונות גילו כי אותם זנים שברנע מגדלת מעכבים צמיחה של תאים סרטניים. מחקרים בדקו את הפעילות האנטי סרטנית של פטריית המרפא מאיטקה, למשל, והראו שהיא מכילה רכיב ייחודי שנקרא D-Fraction, אשר נמצא במחקרים כבעל יכולת להקטין גידולים סרטניים.
בנוסף, אכילת פטריות נסוג הריסיום מראה, על-פי מחקרים אחרים, כי גורמת לגוף להתמודד עם סטרס סביבתי וסטרס ביולוגי ותומכת במערכת החיסונית של הגוף.
הפרס לברנע – ול-39 החקלאים הצעירים המבטיחים הנוספים – יוענק, כאמור, בוועידת ישראל לחקלאות – האירוע החשוב ביותר של ענף החקלאות שמהווה זירת שיח רב – תחומי ובמה יחידה מסוגה לדיוני עומק מרתקים על הענף. הוועידה תפגיש בין מקבלי החלטות ומובילי דעה בחברה הישראלית, ראשי ענף החקלאות, מנהיגי התיישבות העובדת וראשי הארגונים החקלאיים, אנשי ממשל, בכירי המשק והכלכלה, יצואנים, משווקי תוצרת חקלאית, רשתות שיווק, יצרני ומשווקי תשומות חקלאיות, חקלאים מובילים, חוקרים, אנשי פיתוח, אנשי תקשורת ואקדמיה ועוד.