משרד הבריאות הורה אמש (שבת), באמצעות מכתב, למנהלי בתי החולים להשהות את ביצוע הניתוח הקיסרי הצרפתי. עוד לפני כן פרסמו רופאי האיגוד הישראלי למיילדות וגינקולוגיה ומומחי החברה הישראלית לרפואת האם והעובר, נייר עמדה מקצועי בנושא. מהמכתב של משרד הבריאות וגם מנייר העמדה עולה כי קיים חשד לשיעור גבוה של סיבוכים לאם וליילוד בעקבות הניתוח.
מארגון המיילדות בישראל נמסר בתגובה: "כאיגוד מקצועי המייצג כ -1,400 מיילדות בבתי החולים הציבוריים, מיילדות הבית והקהילה אנו מאמינות שבתהליך הלידה יש לשים את האישה במרכז ולאפשר לה את זכות הבחירה תמיד. אנו מאמינות כי בכל ניתוח קיסרי צרפתי או קיסרי רגיל, יש להקדיש תשומת לב מיוחדת לחוויית היולדת ואנו המיילדות מובילות את התהליך תוך שימת לב להדרכה מלאה, ליווי אישי, מתן מענה לכאב, במהלך הניתוח וגם אחריו."
"אנו רואות עצמנו כאחראיות לצד הרופאים בחדר הניתוח, ביצירה ועידוד של חוויה חיובית לכל מטופלת ובכלל זה לכל מנותחת ויולדת, למרות מגבלות כח האדם והתקינה הבלתי אפשריות, הקיימות בחדרי הלידה בארץ. יצוין כי בכל הניתוחים הקיסריים הנערכים בכל חדרי הלידה ברחבי הארץ, אנו מיילדות נמצאות שם תמיד תמיד לצד היולדת כדי לקבל את התינוק ולטפל בו ברגעיו הראשונים בעולם שמחוץ לרחם ולתמוך בו נשימתית במידת הצורך." הוסיפו.
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
בנוסף, אמרו: "לאור העובדה כי מדובר בניתוח שהוא תחום מומחיותם של הרופאים, אנו מכבדות את עמדתם ואיננו מתערבות בפרקטיקה הכירורגית. רק שיתנו לנו את הזמן וכח האדם לעשות את זה כמו שצריך כפי שאנו יודעות (בלי הצורך במימון ניתוח פרטי). נרצה להיות חלק מהדיון ולהביע את עמדתנו המפורטת במועצה לאומית לרפואת נשים, נאונטולוגיה וגנטיקה. נדגיש כי אנו פועלות לתוספת תקנים לחדרי הלידה כמקובל במדינות מפותחות ביחס של מיילדת לכל יולדת, מתוך ראייה כי המצב היום בארץ שבו כל מיילדת מטפלת ב – 3-4 יולדות במקביל לא מתאים לישראל עם שיעור פריון גבוה של 3.05 לידות לאישה והיקף של כ – 180,000 לידות בשנה. מחקרים מדעיים הוכיחו כי צוות צמוד ותומך יכול להפחית את הצורך בניתוח קיסרי ובלידות מכשירניות."
יצוין כי על פי הערכת אירגון המיילדות, מתבצעים בארץ מדי שנה כ – 36,000 ניתוחים קיסריים שהם כ – 20% מכלל הלידות שמספרן עומד על כ – 180,000 לשנה.
מהארגון מסרו: "ובתוך כך נודע כי ארגון המיילדות בישראל מוביל בימים אלו את מודל ליווי הריון רציף לנשים, ביחד עם משרד הבריאות, קופות החולים והאיגוד הישראלי למיילדות וגינקולוגיה, תוך שימת דגש על הנגשה ומימוש זכויות רפואיות וכן יצירת פרוטוקול אישי, עבור כל אישה במהלך כל ההיריון ולא רק ברגע השיא של הלידה."