זיגוגי דינור – הזיגוגים שמקפצים כל עוגה לגובה
אחת הדרכים הטובות ביותר לשדרג עוגות ועוגיות הוא הזיגוג. השכבה המתוקה הזו המצפה את חלקו העליון של המאפה הופכת כל ביס לחוויה משכרת חושים. אולי תופתעו לגלות שישנם סוגים מגוונים של זיגוגים, כמו גם דרכים שונות לזגג עוגות ועוגיות. במאמר זה נחשוף בפניכם את כל המידע שאתם צריכים לדעת על הזיגוג, איזה סוגים ישנם וכיצד תזגגו עוגות ועוגיות.
מהו זיגוג?
הזיגוג הוא תערובת המורכבת לרוב משילוב של אבקת סוכר ומים או מיץ פירות, אך למעשה זיגוג יכול להיות כל תערובת באמצעותה מקשטים מאפים. בזיגוג משתמשים כדי לצפות את חלקו העליון של מאפים כמו דונאטס, עוגות שמרים או עוגיות. למעשה הזיגוג אינו שמור למאכלים מתוקים בלבד והוא יכול להופיע גם בהכנה של מאכלים מלוחים.
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
מהם סוגי הזיגוגים הקיימים?
ישנם סוגים רבים ומגוונים של זיגוגים הנבדלים זה מזה במרקם, בצבע וגם בטעם. הנה מספר מהזיגוגים הנפוצים ביותר בהם ניתן להשתמש בעולם האפייה.
אחד מסוגי הזיגוגים הפשוטים והנפוצים ביותר הוא זיגוג הסוכר, אשר עשוי משילוב של אבקת סוכר ומים או חלב. בתחילה זיגוג זה יהיה נוזלי לגמרי, אך לאחר ציפוי המאפה הוא מתקשה והופך לציפוי פריך. בזיגוג זה ניתן לשלב גם צבעי מאכל או חומרי טעם כדי להתאים אותו לטעם ומראה המאפה עליו הוא מונח.
זיגוג גנאש שוקולד הוא סוג נוסף של זיגוג נפוץ המשמש בעיקר לזיגוג עוגות בחושות או עוגות מסוגים אחרים. זהו כמובן זיגוג נפלא עבור עוגות שוקולד שמרבית האנשים זוכרים מעוגות יום ההולדת הקלסיות מימי הילדות. את זיגוג גנאש ניתן להכין שילוב של שוקולד ושמנת מתוקה שאותם מחממים יחד במיקרוגל או בבאן מארי, כך שמדובר בהכנה פשוטה במיוחד.. כמובן שתוכלו לבחור את סוג השוקולד האהוב עליכם לציפוי בין אם מדובר בשוקולד חלב, שוקולד מריר או שוקולד לבן. יש לבדוק את יחס שוקולד לשמנת בהתאם לסוג השוקולד הנבחר, משום שהיחס משתנה מסוג לסוג.
זיגוג מראה הוא סוג ייחודי מאוד של זיגוג אשר נותר מבריק גם לאחר שהוא מתקרר. את הזיגוג מכינים באמצעות ערבוב של סוכר, סירופ גלוקוזה, נפאז' וג'לטין, אליהם ניתן להוסיף גם חומרי טעם וצבע. כאשר מכינים זיגוג מראה חשוב מאוד להקפיד על היחסים בין המרכיבים וטמפרטורות החימום, כדי לקבל את אפקט המראה הרצוי.
זיגוג נפלא נוסף הוא זיגוג פירות אותו מכינים מערבוב של פירות מעוכים וסוכר בסיס מעל לאש. לאחר הבישול ניתן לסנן את הפירות המעוכים ורק תישארו עם זיגוג בטעם פרי העשוי ללא חומרי טעם וריח.
דרך אגב, ישנם גם רכיבים שכמעט לכולם יש במטבח אשר נחשבים לזיגוג גם כן. כך למשל אם תקשטו עוגה עם דבש או מייפל, תגלו שלמעשה זיגגתם את העוגה שלכם.
כיצד מזגגים עוגיות?
זיגוג עוגיות היא מלאכה מהנה במיוחד שכן ניתן ליצור על גבי העוגיות שלל ציורים במגוון צבעים. זו יכולה להיות אף פעילות מהנה עם הילדים, כאשר כל ילד מקבל מספר עוגיות ומספר שקי זילוף עם זיגוג בצבעים שונים. כך כל ילד יכול ליצור את הציורים שהוא רוצה ליצור על גבי העוגיות שלו.
כאשר מזגגים עוגיות משתמשים לרוב בזיגוג סוכר המשלב אבקת סוכר ומים. לאחר הכנת הזיגוג ניתן להפריד את התערובת למספר קעריות קטנות ולכל קערית להוסיף צבע מאכל אחר. כדי לזגג את העוגיות בצורה מדויקת יש להשתמש בשקיות זילוף קטנות. לאחר הזיגוג חשוב להמתין זמן מה כדי לאפשר לו להתייצב ולהתקשות.
זיגוג עוגות
בניגוד לזיגוג עוגיות שבו לרוב משתמשים בזיגוג ליצירת ציורים, זיגוג עוגות הוא מלאכה הרבה יותר חופשית ומופשטת. הזיגוג שיתאים בצורה הטובה ביותר לעוגות בחושות הוא ללא ספק זיגוג סוכר או זיגוג שוקולד, בעוד שעבור עוגות גבינה זיגוג פירות יהיה חוויה מעוררת חושים.
טיפים להכנת זיגוג
אם אתם מגלים שהזיגוג שלכם אינו יציב מספיק לאחר שערבבתם יחדיו את המרכיבים, תוכלו פשוט להוסיף עוד אבקת סוכר במקרה של זיגוג סוכר. כמו כן, כדי להימנע מזיגוג סמיך מדי, מומלץ להשתמש במים חמימים ולא במים קרים.
במקום המים בזיגוג סוכר ניתן להשתמש גם בשמנת, חלב ואפילו מיצי פירות כדי לגוון את המרקם והטעם של הזיגוג.