"נבחרי הציבור, ורק הם – חיים מאמון הציבור. אם הציבור אינו נותן בהם אמון, בכוחו להחליף אותם"
יו״ר הכנסת, אמיר אוחנה, התייחס היום (רביעי) במליאת הכנסת לשיח הציבורי בימים האחרונים סביב ההצעות לשינויים במערכת המשפט.
אוחנה פתח את דבריו בהתייחסות בויכוח על אמון הציבור בחברי הכנסת ואמר: ״הכנסת היא מעוז הדמוקרטיה, היא המוסד בו באות לידי ביטוי כל העמדות הציבוריות – וכזאת תישאר. הדיון בשאלה "למי יש את המילה האחרונה" לרשות זאת או לרשות אחרת – הוא הדמוקרטיה בהתגלמותה. התשובה המוצעת בימים אלה, לפיה המילה האחרונה תהיה "לציבור באמצעות נבחריו" היא בעיני ולהשקפתם של חלק מחברי הכנסת טובה, רצויה, ודמוקרטית יותר מהתשובות האחרות. נבחרי הציבור, ורק הם – חיים מאמון הציבור. אם הציבור אינו נותן בהם אמון, בכוחו להחליף אותם, וכך הוא אכן עושה מעת לעת."
בנוסף, אמר: "זו דעתי – אני ער לכך שיש גם דעות אחרות, ואני ער לכך שיש בציבור ובבית הזה גם חששות. אפשר ורצוי גם לשמוע ולהשמיע דעות אחרות, אפשר ורצוי לומר "מה כן", ולא רק "מה לא", אלא אם סבורים שאין מקום כלל לשינויים במערכת המשפט. מכאן ועד לחלק מהקריאות הקשות הנשמעות בימים האלה – רחוקה מאוד הדרך. אני רוצה להזכיר שמדובר בוויכוח בין יריבים פוליטיים ולא ב"מלחמה בין אויבים".
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
"הבית הזה, יחד עם הציבור הישראלי כולו, ידע מחלוקות עזות. מדינת ישראל ידעה מלחמות בהן איבדנו את מיטב בנינו. היו ויש לנו למרבה הצער אויבים ושונאים מחוץ. העוצמה בזכותה יכולנו לעמוד מולם ונוכל גם בעתיד היא ההבנה שעם כל המחלוקות ועם כל ההבדלים בינינו, אנחנו בני עם אחד – עם שחולק לא רק עבר משותף, אלא עתיד וגורל. אף אחד לא חייב לוותר כהוא זה על עמדותיו, כדי לחלוק את ההבנה הזאת. אני מקווה, מתפלל ומבקש כי זה המסר שייצא מהבית הזה״. הוסיף אוחנה.