"רעידת האדמה בתורכיה היא קריאת השכמה אכזרית"
נשיא המדינה, יצחק הרצוג, בנאום מצולם לפני זמן קצר (שלישי) בפתח ועידת האקלים השנתית של ״הארץ״ באונ׳ בן גוריון בשיתוף פורום האקלים הישראלי של בית הנשיא.
בפתח דבריו: "רעידת האדמה בתורכיה היא קריאת השכמה אכזרית- ההיערכות שלנו לקראת אסונות כאלו מוכרחה להישען על שילוב כוחות לפעולה ; משבר האקלים הוא מצב חירום בין לאומי וישראלי כאשר ההשפעות אינן רק עתידיות אלא ניכרות כידוע כאן ועכשיו ולכן מוטלת עלינו אחריות גדולה עצומה ושליחות חשובה. האחריות הזאת מחייבת את כולנו. כאשר רעדה האדמה בתורכיה שבוע שעבר והביאה לאחד האסונות הגדולים שידענו בעשורים האחרונים רעדנו כולנו. הרעש שהרעיד את תורכיה היה לרעש אזורי במלוא מובן המילה. האסון הזה שמקורו בכוח טבע המחיש לכולנו אילו עוצמות טמונות באתגרים שעלול להצית בפנינו הטבע. ובהם גם אסונות שקשורים במשבר האקלים. הייתה זאת קריאת השכמה נוספת אכזרית וקשה אשר העבירה מסר חד משמעי. אסונות אזורים דורשים פתרונות אזוריים וגם ההערכות שלנו לקראתם מוכרחה להישען על שילוב כוחות לפעולה."
בנוסף, אמר: "בנובמבר האחרון עמדתי בראש המשלחת הישראלית יחד עם מנהיגי העולם ומשלחות נכבדות בוועידת האקלים העולמית cop 27 במצרים. הייתה זאת הזדמנות חשובה להביע אמירה נחרצת על גודל האתגר להציג את ההישגים ועקרונות שלנו אל מול משבר האקלים והשלכותיו ולהושיט יד אל שכנינו ושותפינו כדי שנוכל להיאבק יחד לעתידו של כדור הארץ. אנחנו נושאים עינינו ל- 28 cop באיחוד האמירויות. אני חושב שכולנו מבינים כמה דחוף לקדם ולטפח שיתוף פעולה אזורי במאבק במשבר האקלים. אין עוד נושא חשוב כל כך לאנושות, אין עוד נושא בעל היבטים מקומיים, בין לאומיים רחבים כל כך ואין גם נושא הניצב לצד חשיבותו הגדולה מעל לכל מחלוקת משבר האקלים הוא מצב חירום בין לאומי וישראלי כאשר ההשפעות אינן רק עתידיות אלא ניכרות כידוע כאן ועכשיו ולכן מוטלת עלינו אחריות גדולה עצומה ושליחות חשובה. האחריות הזאת מחייבת את כולנו."
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
לסיום, אמר: "אני שמח לשמוע מחברי הכנסת ומחברי הממשלה ובראשם השרה להגנת הסביבה עידית סילמן על המחויבות שלהם לנושא למעננו למען הדורות הבאים ואני מברך על כך שחוק האקלים יובא שוב לדיון ולהתקדמות. לצד האיומים הרבים הכרוכים במשבר האקלים חשוב לזכור שטמונה כאן גם הזדמנות עצומה לפעול במגוון רחב של דרכים לקדם את הפיכתה של ישראל למרכז גלובאלי של חדשנות ויזמות בתחומי טכנולוגיות האקלים. בזכות המוח ישראלי בזכות היצירתיות שתמיד מפתיעה מחדש יש כאן פתח לעשייה ציונית במלוא מובן המילה של תיקון עולם ושל נטילת חלק במהלך היסטורי למען האנושות כולה. דווקא בעולם של אינטרסים וחששות ובמציאות של חשדנות בין לאומית ואיבה גוברת יכולים המשברים הגלובלים להוות מנוע אפקטיבי לשותפות ולשילוב זרועות. זו אם כן שעתה גם של מדינת ישראל להיות מובילה במאמץ לעולם טוב יותר."