בריאותמבזקים

ממחר: בוטלה חובת עטית מסיכה בכניסה למוסדות בריאות ורווחה

וועדת הבריאות של הכנסת אישרה (שלישי) לבטל החל ממחר, רביעי, את חובת עטית המסיכה בכניסה למוסדות בריאות ורווחה. בנוסף אישרה הוועדה כי חוק ביטוח נפגעי חיסון יחול על כל מחוסני הקורונה- ללא תלות במועד קבלת החיסון.

במקביל הועדה בראשות ח"כ אוריאל בוסו אישרה לבקשת משרד הבריאות הארכת תוקף של שלושה חודשים (עד ליום ה-15 במאי 2023) לצו המגדיר את חובת הבידוד לחולים בנגיף הקורונה ואת ההוראות הנלוות לחובה זו.

נציין כי החוק קובע כי מדינת ישראל תבטח את כל מי שמקבל חיסון וכל אדם אחר שבא עמו במגע מפני פגיעה העלולה להיגרם כתוצאה מהחיסון. דניאל שגיא, מנהלת המחלקה המשפטית במשרד הבריאות הסבירה: "החיסון נוסף בזמנו לצו לתקופה מוגבלת בזמן מתוך אי ידיעה שלאחר קבלת החיסון יהיה צורך במנות חוזרות. בעקבות שינוי הווריאנטים היה צורך בשינוי התרכובת של החיסון. מאז התחסנו 400 אלף מתחסנים נוספים בסוג החיסון השני של האומיקרון. נכון להיום יש לנו 6.7 מיליון אזרחים שהתחסנו לפחות במנה אחת וניתנו בסך הכל 18.5 מיליון חיסונים מכל הסוגים. המשרד אף פעם לא חייב אף בן אדם לעשות חיסון. חיסונים מכל סוג שהוא לא מכילים בטיחות של 100 אחוז כי המנגנון מיועד לעורר התנגדות בגוף האדם ועלול לפתח תופעות לוואי".

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן

יו"ר הוועדה ח"כ אוריאל בוסו אמר בהתייחס לצווים שנידונו: "כל עוד במדינת ישראל לא הוכרזה הקורונה כאחת מן השפעות אנחנו נתייחס אליה בצורה אחרת ומשמעותית, כפי שארגון הבריאות העולמי לא מתייחס לקורונה כשפעת".

ח"כ יאסר חוג'יראת אמר בהתייחס לחוק ביטוח נפגעי חיסון: "החיסון עזר לכל העולם להתמודד עם הקורונה ואני מקווה שעד סוף השנה המגיפה תהיה מאחורינו. הייתי רוצה לבקש מהוועדה וממשרד הבריאות לבצע הנגשה של המידע של החוק, שאנשים ידעו שהם יכולים לתבוע אם יש תופעות לוואי ובנוסף לתחום בזמן מתן תשובות לאנשים שפונים לתביעה, בשביל שדברים לא ייקחו הרבה זמן".

ארכיון: אילוסטרציה. קרדיט: freepik

3 תגובות

  1. ח"כ יאסר חוג'יראת אמר בהתייחס לחוק ביטוח נפגעי חיסון: "החיסון לא עזר לכל העולם להתמודד עם הקורונה ואני מקווה שעד סוף השנה שכל מי שנפגע יתבע אותנו. הייתי רוצה לבקש מהוועדה וממשרד הבריאות לבצע הנגשה של המידע של החוק, שאנשים ידעו שהם יכולים לתבוע אם יש תופעות לוואי ובנוסף לתחום בזמן מתן תשובות לאנשים שפונים לתביעה, בשביל שדברים לא ייקחו הרבה זמן".
    (תיקון קטן*)

Back to top button