"מערכת הביטחון, המשטרה, מערכת המשפט וגופי התקשורת, עשו יד אחת לפגוע בהתיישבות"
שר הנגב, הגליל והחוסן הלאומי, יצחק וסרלאוף הציג היום (רביעי) במליאה את הצעת חוק 'איסור תוכנית ההתנתקות', הצעת החוק מבטלת למעשה את איסור הכניסה לצפון השומרון ומטרתה לאפשר חזרה לארבעה יישובים בצפון השומרון שפונו שבנת 2005 כחלק מתכנית ההתנתקות. כאשר מאז ההתנתקות מתנהל מאבק לחזרה להתיישבות יהודית ביישובים חומש, שא-נור, גנים וכדים.
במונולוג מרגש סיפר: "הייתי ילד בן 13 בזמן ההתנתקות, אך הזיכרונות צרובים וחקוקים היטב במוחי. אני לא מדבר רק על עקירת יישובים ייחודיים, פורחים, של משפחות מלח הארץ, אני לא מדבר על הנזק הפיזי, הרגשי, הכלכלי, והלאומי אותו אנו נושאים עד היום. אני מדבר על הרדיפה, על גופים במדינה שגמרו אומר לפגוע במתכוון במתנגדים לתוכנית. אותה רדיפה שפעלה בדורסנות מול המפגינים, על השימוש באלימות של המשטרה כלפיהם באלות ובסוסים ללא כל הבחנה. ילדים בני 14-15 הוכנסו לתאי מעצר. מאות נעצרו בברוטליות, מאות כתבי אישום הוגשו, וניכר היה שהן מערכת הביטחון והמשטרה, הן מערכת המשפט והן גופי התקשורת עשו יד אחת לפגוע בהתיישבות – יהיה המחיר אשר יהיה. "
עוד הוסיף ואמר השר: "אני זוכר גם את גירוש יהודי עמונה. את המכות הנמרצות שחטפו נערים תמימים שרק באו למחות. אחותי, שמעולם לא נעצרה קודם לכן, ומעולם לא היה נגדה תיק פלילי נעצרה גם היא. היא סיפרה לי בזמנו, שהיא עמדה שם בצד, מבוהלת, ואז הגיע שוטר היכה בה באלה ואח"כ עצרו אותה. התמונות חוזרות וצפות מדי פעם. הראשים שוטטי דם, העצמות השבורות, והסוסים הדוהרים לתוך ההמון. בתוך התמונות הללו, בתוך הטירוף הזה צמח דור שהביט וראה, דור שהבטיח לעצמו שילדיו לא יראו עוד יהודי מכה יהודי, ולא יראו עוד יהודי מגרש יהודי. התמונות מגוש קטיף, צפון השומרון ועמונה נשארו, אצל חלקנו בזיכרונות כואבים, ואצל חלקינו בצלקות הגוף והנפש. איננו מעוניינים בעוד צלקות כאלו. איננו מעוניינים שבנינו יראו אלות מונפות כך על יהודים. אנו מעוניינים בבנייה, בהתיישבות, באמפתיה וערבות הדדית, אזרחי ישראל, מדינת ישראל וממשלת ישראל למען תקומת ישראל בארצו".
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
בסיום דבריו ציין ההשר וסרלאוף: "בימים אלו קבלתי למשרדי את מה שהיה בעבר מנהלת תנופה האחראית על הפיצויים למפוני גוש קטיף. למעלה משבע עשרה שנים חלפו ומדינת ישראל טרם סיימה לפצות את המתיישבים, והפצע המדמם הזה עדיין לא נסגר. מקווה שהצעת החוק הנוכחית תהיה שלב ראשון בתיקון העוול ההיסטורי".