עוגות מהירות שאפשר להכין בכל מטבח
האם הוזמנתם לאירוע והתבקשתם להכין עוגה אבל אין לכם זמן רב להכינה? אל תתייאשו, ישנו מספר רב של מתכונים אשר יסייעו לכם במשימה. גם אם המטבח שלכם אינו מאובזר במיוחד, תוכלו להכין עוגות נהדרות שכל הסועדים ייהנו מהן ואתם לא תצטרכו להתאמץ יותר מדי. הינה מספר רעיונות שיעזרו לכם להצליח במשימה.
עוגת חלווה בחושה עם קרמבל פיסטוק
בראש ובראשונה כאשר מחפשים רעיונות לעוגות בהכנה מהירה, עוגות בחושות הן הפתרון הטוב ביותר. עוגות אלה אינן דורשות זמן הכנה רב, רק ערבוב קל של כל המרכיבים יחדיו. בנוסף, גם אם אין לכם ציוד מתקדם במטבח, תוכלו ללא בעיה להגיע לתוצאה נהדרת שתשמח את לבבם של כל הסועדים. לאירוע שלכם תוכלו להכין כל עוגה בחושה שבה תחפצו, אך אנו ממליצים על עוגת חלווה עם ציפוי מפתיע של פיסטוק וקינמון.
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
להכנת העוגה שלבו טחינה בבלילה, אשר בשילוב עם הסוכר תביא טעם נפלא של חלווה. לקרמבל הנפלא שמעל העוגה ערבבו פיסטוק קצוץ, קינמון, קמח וסוכר עם מעט מבלילה העוגה ופזרו מלמעלה. זו אומנם עוגה קלה ביותר להכנה, אך עבור מי שיטעם ממנה יהיה זה קינוח מדויק ורב רושם.
אם כבר אנו מבקרים בעולם העוגות הבחושות, הינה הצעה נוספת עבורכם שתתאים למי שאוהב טעם הדרים – עוגת חמאה בחושה עם סירופ ליים או לימון. את הסירופ מחדירים לעוגה דרך חור קטן במרכזה, משם הוא ייספג אט אט בעוגה כולה. מדובר בעוגה קלילה ביותר שתתאים לטעמם של אנשים רבים. אם אינכם חובבים את הטעם הלימוני, תוכלו במקומו לבחור בסירופ תפוזים.
אם אתם רוצים להבטיח שהעוגה שלכם תצא מהתבנית בקלילות, חשוב לוודא לשמן את כל פנים התבנית היטב. על גבי שכבת השומן מומלץ גם לפזר שכבה דקה של קמח, שיעזור גם הוא בחילוץ העוגה.
עוגת ביסקוויטים
בגרסה הקלסית והאהובה, עוגת הביסקוויטים היא לא עוגה מרשימה במיוחד, אך טעמה תמיד מתקבל באהדה מצד הסועדים. יחד עם זאת ישנן דרכים לשדרג את העוגה המוצלחת הזו, כך שתהיה לא רק טעימה וקלה להכנה, אלא גם מרשימה למראה.
דרך אחת לשדרג את עוגת הביסקוויטים היא לשלב בתוכה שלושה טעמים מתוקים שונים: שוקולד, ריבת חלב ווניל. זו דרך נהדרת להכין עוגה בעלת שלוש שכבות, הנראית כאילו זה עתה יצאה מקונדיטוריה, אך למעשה תצטרכו לפנות רק עשרים דקות כדי להכינה.
דרך נוספת לשדרג את עוגת הביסקוויטים היא לבצע שינוי במילוי הקלסי ולהחליפו במילוי יותר חדשני. אפשרות אחת למילוי היא קציפה של שמנת מתוקה וריבת חלב. אפשרות נוספת היא להכין קציפת יוגורט ופירות למילוי העוגה.
דרך שלישית לשדרג את העוגה היא להחליף את הביסקוויטים המסורתיים בעוגיות שונות, כמו עוגיות קרמל למשל.
עוגת גבינה קרה
עוגת הגבינה האפויה היא ללא ספק אחד מהקינוחים הנפלאים ביותר שישנם, אך הכנתה לא פעם דורשת עבודה רבה ומרחב נוח במטבח. לכן, אם אין לכם זמן רב ומקום להשקיע בהכנת העוגה, מדוע שלא תכינו עוגת גבינה קרה אשר אינה נופלת בטעמה מזו של עוגת הגבינה האפויה, אך הכנתה פשוטה הרבה יותר.
את עוגת הגבינה הקרה ניתן להגיש ממש כפי שהיא ללא כל שדרוגים, אך מדוע שלא ליהנות עם הוספה של טעמים. למשל, תוכלו להכין עוגת גבינה קרה בשילוב עם ריבת חלב, המעוטרת בבננות מתוקות. אפשרות נוספת היא לבחור בעוגה המזכירה מעט את הטירמיסו האיטלקי, בשילוב של עוגיות בישקוטי ואבקת קקאו איכותי.
אם אתם רוצים ממש לשדרג את העוגה שלכם, אנו ממליצים להוסיף תחתית פירורים שתוסיף מרקם פריך לכל ביס וביס. את בסיס הפירורים ניתן להכין מביסקוויטים וחמאה או מחומרי גלם אחרים כמו פקאן או חלווה.
כמובן שתוספת עמה בלתי אפשרי לטעות, היא פירות טריים המעטרים את העוגה. תוכלו לבחור איזה פרי שרק תרצו בין אם אלו הם תותים או אגסים וטעמה של העוגה ישתדרג פלאים.
לסיכום, בפעם הבאה שבה תדרשו להביא עוגה לאירוע תוכלו להישאר רגועים. את כל העוגות שהצגנו כאן תוכלו להכין במהירות הבזק ועדיין לקצור שלל מחמאות. אפילו יהיה לכם מקום לאלתר ולהתנסות בדרך לקינוח המושלם.