חדשות הארץמבזקים

לרגל יום המודעות לאוטיזם: עיריית ראשל"צ בקמפיין שילוט חוצות מרגש

עיריית ראשון לציון מציינת את יום המודעות הבינלאומי לאוטיזם שחל היום (ראשון), בקמפיין שילוט חוצות מרגש שבו משתתפים 7 צעירים וצעירות, תושבי העיר, הנמצאים על הרצף האוטיסטי. הצעירים, שאינם ורבאליים, מביעים את עצמם באמצעות הקלדה והקמפיין מספק הצצה לעולמם הפנימי, לרצונות ולצרכים שלהם. במרכז הקמפיין: משפט שכל אחד בחר להביע באמצעות ההקלדה.

הבעה דרך הקלדה היא שיטה חדשנית שאותה פיתחה יעל כהן, במטרה לאפשר לאוטיסטים להביע את מחשבותיהם, השקפותיהם, רצונותיהם ויחסם לסביבה. בראשון לציון, בחסות המרכז למשפחות והאגף לשילוב חברתי, פועלות שתי קבוצות של הבעה בהקלדה.

בקמפיין לוקחים חלק:
יואב עובדיה, בן 18: "נָעִים, יָכֹל, מֵבִין"
יואב, לומד בבי"ס שקמים לחינוך מיוחד, אח לנועה ולזיו, בן לרונית ולעמית. נער מחויך וטוב לב, שאוהב מאוד את משפחתו ואוהב לטייל. אוהב להאזין למוזיקה ולאחותו שמנגנת בסקסופון. בעל מודעות גבוהה לפוליטיקה ולאקטואליה, מחובר מאוד לים ולמצב האקולוגי. יואב מבקש לשפר את איך שהסביבה תופסת אותו. שיידעו שיש לו הבנה, מילים ותפיסת עולם רוחנית. מזה מס' שנים הוא מביע את עצמו באמצעות הקלדה בליווי המטפל אלון בינוביץ'.

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
יואב עובדיה
באדיבות דוברות עיריית ראשון לציון

נועה לינג, בת 19: "כָּל אָדָם נוֹלָד נוֹלָד לִבְחֹר אֶת הַשִּׁיר שֶׁבּוֹ אָנוּ בָּעוֹלָם"
נועה לומדת בבי"ס שקמים לחינוך מיוחד. ממעטת במילים אך אוהבת מאוד לשיר. מתקשה להתבטא בע"פ וביצירת קשרים חברתיים, אך עולמה הפנימי עשיר. אוהבת מוזיקה, טיולים ומסעדות איטלקיות. הפער בין הרצון ליכולות והקושי לבטא את עולמה, מביא אותה מדי פעם לתסכול רב. ההבעה בהקלדה היא הכלי המאפשר לנו להציץ לעולמה העשיר אך החבוי.

נועה לינג
באדיבות דוברות עיריית ראשון לציון

עומר אליאב, בן 18: "אוֹהֵב חֲבֵרִים, רוֹצֶה חֲבֵרִים וַדַּאי"
עומר, לומד בבי"ס שקמים לחינוך מיוחד, מתעניין במחשבים, מבין שפות שונות, לרבות אנגלית, רוסית ופולנית. בעל שמיעה אבסולוטית ואף מנגן מוזיקה קלאסית על פסנתר. משתמש במס' מילים מועט בכדי להביע את רצונו, ומתקשר בעזרת מחוות ותנועות גוף. משתתף גם בחוג גלישה במועדון הגולשים בעיר. לעומר אח בן 21 המשרת בצבא, ואחות בת 9 בכתה ג'. למרות שנראה תמיד מרוחק מהקבוצה, עומר חוזר ומדגיש את רצונו העמוק והחזק לחברותא – וכך גם המשפט שהביע באמצעות ההקלדה.

עומר אליאב
באדיבות דוברות עיריית ראשון לציון

דולב פרנטה, בן 18.5: "אֲנִי חַקְיַן אַלּוּף"
דולב , לומד בבי"ס שקמים לחינוך מיוחד, נער חכם, שמח וחייכן. אוהב פעילויות ספורט. משתתף בקבוצת הבעה, בקבוצת הגלישה ובקבוצת רכיבה על אופניים לאוטיסטים. זכה במקום שלישי ורביעי בשתי תחרויות הספיישל אולימפיקס האחרונות. מתקשר בהקלדה ובמחוות קטנות. 'חקיין אלוף' הוא בעל משמעות כפולה: חקיין ומצחיק כמובן, אבל גם חקיין של העולם כחלק מהרצון לשילוב ולשוויון.

דולב פרנטה
באדיבות דוברות עיריית ראשון לציון

ניב שמשה, בן 22: "נִמְצָא הֲבָנָה טוֹבָה"
ניב נמצא בבית מיטל, מרכז יום טיפולי לבוגרים. בחור קסם, עם המון עוצמה בשקט המיוחד שלו. אינו מתבטא אך מבין הכול. ניב חי עם רגישות עצומה בחוויית החושים שלו וקושי גדול להשמיע את קולו: הוא א-וורבלי לחלוטין. כלומר, לא משמיע אף לא הברה אחת בודדת. בזכות ההקלדה הוא מצליח להביע דעות, רגשות ומחשבות ולהיות חלק מקבוצת השיח פורצת הדרך.

ניב שמשה
באדיבות דוברות עיריית ראשון לציון

יונתן יהודאי חנני, בן 19: "הֶאֱמִינוּ בָּנוּ, חָכְמָה תֻּנְגַּש"
יונתן הלומד בבי"ס שקמים לחינוך מיוחד, הוא אוטיסט לא וורבלי, משורר, הוגה דעות ואקטיביסט. מתקשר באמצעות הקלדה נתמכת על האייפד שלו, ומשתמש ביכולת הזו להעביר את מסריו בכל תחומי החיים, רצונותיו ודעותיו.

יונתן יהודאי חנני
באדיבות דוברות עיריית ראשון לציון

אלמוג מקונן בן 18: "אַחִים יְחַבֵּק, חֲלוֹם נִמְצָא נֶחָמָה"
אלמוג, לומד בבי"ס שקמים לחינוך מיוחד, מתקשר באמצעות מחוות, מבטים ומילים. אוהב מאוד נסיעות וטיולים, לבלות בחיק המשפחה ולשחק במשחקי מחשב. אלמוג מצליח להתגבר על קשייו בתחום הוויסות החושי בכדי להיות חלק משיחה בת 60 דקות – שעוסקת מדי שבוע בתחום שונה. יש לו תחומי עניין מגוונים, לעיתים כאלה הקשורים להתמודדויות היומיומיות, לעיתים שיחות על החברה, פילוסופיה, מדע, פואטיקה ועוד.

אלמוג מקונן
באדיבות דוברות עיריית ראשון לציון

נציין, כי לאורך כל השנה פועל האגף לשיקום נכויות במינהל לשילוב חברתי לפיתוח והפעלת שירותים למען אנשים עם מוגבלות ובני משפחתם. החל מליווי סוציאלי, סיוע במיצוי זכויות, קבוצות תמיכה ופעילויות ייחודיות, ועד להפעלת מגוון מסגרות שיקומיות בקהילה. בין היתר, מפתח האגף מענים ייחודיים כגון קורסי גלישה לאנשים עם מוגבלות, קבוצות של הבעה באמצעות הקלדה, שירות של ניתוח התנהגות ועוד. האגף מציע גם שירותים ייעודיים עבור בני משפחה של אנשים עם מוגבלות באמצעות המרכז למשפחה.

ראש העירייה, רז קינסטליך: "ראשון לציון דוגלת בערבות הדדית ובדאגה לאחר, ופועלת לאורך כל השנה למען שוויון ושילוב אנשים עם מוגבלות בכל תחומי החיים. יש לנו מגוון רחב של שירותים מותאמים עבורם על מנת לסייע להם להשתלב ולהיות חלק משמעותי בעיר שלנו, ביניהם גם שיטת ההבעה בהקלדה המאפשרת לנו להבין מעט טוב יותר את עולמם הפנימי העשיר של אלה שלא יכולים לבטא את עצמם".

סגן וממלא מקום ראש העירייה, מחזיק תיק הרווחה – מוטי עג'מי: "המינהל לשילוב חברתי פועל לחדש ולהביא רצף שירותים עשיר ומגוון. גם ההחלטה לפתוח קבוצה של הבעה באמצעות הקלדה במימון עירוני נבעה מההבנה כי מדובר בכלי ייחודי שמאפשר שיח ותקשורת שכל כך נדרשים. אני שמח על ההזדמנות לפתוח פתח לעולמם של הצעירים האוטיסטים, ואנו מחויבים להמשיך ולפתח שירותים חדשניים ומקצועיים לחיים מלאים בקהילה".

בניין העירייה יום המודעות לשוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות. צילום: עיריית ראשון לציון

Back to top button