22% יותר אירועים אנטישמיים ברחבי העולם מתחילת 2023 – ומהי אנטישמיות חדשה?
משרד התפוצות והמאבק באנטישמיות פרסם היום (שני) את הדו"ח הרבעוני הראשון של שנת 2023 בנושא האנטישמיות ברחבי העולם. ברבעון הראשון של השנה נרשמה עליה של 22% בהיקף כלל האירועים האנטישמיים שנרשמו ברחבי העולם (453 אירועים), בהשוואה לתקופה המקבילה בשנת 2022. כ-50% מכלל האירועים האנטישמיים נרשמו בארה"ב, בעיקר באזורי הריכוזים היהודיים, בדגש על אזור ניו-יורק, פלורידה וקליפורניה. מדינות בולטות נוספות בהקשר זה הן בריטניה וגרמניה.
בנוסף, נרשמה עלייה משמעותית של 48% בהיקף האירועים האנטישמיים האלימים (37) בנרשמו בעולם ברבעון הראשון של שנת 2023, בהשוואה לתקופה המקבילה בשנת 2022. מרבית האירועים האנטישמיים הללו התרחשו בארה"ב (20) ובבריטניה (11). נרשמה עלייה של 18% במספר הפוסטים האנטישמיים ברשת (כ-1.53 מיליון) ושל 2.5% במספר המשתמשים המפיצים תכנים אנטישמיים (כ-273,000), בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.
כ-68% מהשיח האנטישמי ברשת היה מסוג "אנטישמיות חדשה", העוסק ברובו בנושא דמוניזציה ודה-לגיטימציה של ישראל; כ-27% מהשיח ברשת סווג כ"אנטישמיות קלאסית", הכוללת בעיקר דמוניזציה של יהודים ותאוריות קונספירציה באשר לשליטה יהודית בעולם; קרוב ל-5% מהשיח סווג תחת הקטגוריה של עיוות והכחשת השואה, הבולט בעיקר בשיח האנטישמי בשפה הרוסית, ככל הנראה על רקע המלחמה באוקראינה.
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
הערים הבולטות מבחינת השיח האנטישמי ברשת הינן פאריז, ניו-יורק, וושינגטון הבירה, לוס אנג'לס ושיקאגו, אך לצידן בולטות גם דבלין, מרסיי, ומלבורן. 89% מהישראלים מוטרדים כששומעים על יהודי שמותקף על רקע אנטישמי, ו-72% טוענים שהאנטישמיות בשנה האחרונה גורמת להם לחשוש לשלומם של יהודים בחו"ל.
49% מהישראלים חוששים מגילויי אנטישמיות כאשר הם נוסעים לאירופה/ ארה"ב, ו-45% מצניעים סממנים יהודיים/ישראליים. 64% מהישראלים סבורים שמדינת ישראל צריכה לסייע ליהודים וקהילות שהותקפו בעקבות אירועים אנטישמיים, ו-72% מסכימים מהמשיבים מסכימים שמדינת ישראל צריכה להקצות משאבים למאבק באנטישמיות.