"המציאות הזאת בהקשר המחלוקת סביב הרפורמה המשפטית – בלתי נסבלת בעיניי"
נשיא המדינה, יצחק הרצוג, אירח היום (שלישי) את טקס הענקת פרס ירושלים לאחדות ישראל. בפעם התשיעית בבית הנשיא, הטקס התקיים השנה בסימן "את אחיי אנוכי מבקש". באירוע נכחו שר החינוך יואב קיש, שר הנגב והגליל יצחק וסרלאוף, שרת ההתיישבות והמשימות הלאומיות אורית סטרוק, סגנית שר האוצר מיכל וולדיגר, ח"כ אברהם בצלאל, ח"כ חילי טרופר, משפחת שעאר, משפחת פרנקל, משפחת יפרח, חברי ועדת הפרס והזוכים.
פרס ירושלים לאחדות ישראל נולד כיוזמה חברתית מטעם משפחות הנערים יפרח, שער ופרנקל וראש עיריית ירושלים לשעבר ח"כ ניר ברקת, עקב חטיפתם של איל, גיל-עד ונפתלי בקיץ 2014 ולהוקרת האחדות שעטפה את החברה הישראלית ויהדות התפוצות באותה העת.
נשיא המדינה פתח את דבריו ואמר: ״קשה לחלוק על זה שהמעמד הזה והיום הזה – יום האחדות, הוא בליבת קיומנו – קיומו של העם, קיומה של המדינה, וקיומה של החברה הישראלית. שהרי אין הרבה דברים שהמסורת היהודית והישראלית מעלה על נס יותר מהצורך וההכרח לחתור לאחדות, לכידות, וערבות הדדית. המציאות הזאת – בהקשר המחלוקת הנוכחית סביב הרפורמה המשפטית – בלתי נסבלת בעיניי, ועל כן נרתמתי בכל כוחי, וכך גם בית הנשיא ולבקשת רבים בעם – לסייע בפתרון המצב. אני יכול להעיד שהדיונים שמתקיימים בעת הזאת תחת חסותו של בית הנשיא, ויש פה אנשים שמשתתפים בהם באופן קבוע, מושתתים על הבנה ואמונה עמוקה – שאת הקרע צריך לאחות, ואת הדעות והתפיסות צריך ללבן, ובתקווה – להפוך להסכמות; ושיש רק דרך אחת לעשות זאת – בהידברות, בהקשבה ובכבוד."
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
לאחר מכן המשיך: ״אני רוצה להבהיר כאן היום משהו חשוב: המסע לאחדות בין אחיות ואחים לא קל. אנחנו חברה מאוד מגוונת, עם דתות שונות, אמונות שונות, תפיסות עולם שונות ואורחות חיים שונים, אבל זה בדיוק היופי שלנו, אבל זה לא היה קל, זה לא יכול להיות קל. כי מחלוקות לא צצות יש מאין – מעצם הוויתנו אנחנו שונים, ומגוונים, וזה סוד כוחנו כאמור, אסור לנו להתעלם מהמחלוקות הללו, חייבים לעסוק בהן! אבל יש לעשות זאת בשיח, בכבוד, בהקשבה, בהידברות."
שר החינוך, יואב קיש: ״זכות גדולה עבורי כשר החינוך של מדינת ישראל לקחת חלק באירוע מרגש זה. מאז ומתמיד נושא האחדות בעם היה קרוב לליבי וכחבר כנסת הקמתי את שדולת אחדות העם יחד עם משפחות הנערים. מסר האחדות הינו משמעותי היום יותר מתמיד. תחושת הסולידאריות והאחדות שפשטה בעם בעקבות חטיפת הנערים ממשיכה להדהד במיוחד ביום זה והפכה לחלק בלתי נפרד ממרקם החיים של החברה הישראלית. חברה מאוחדת ומלוכדת יכולה ליצור בסיס איתן וראוי לדורות הבאים. הודעתי שמשרד החינוך מקדם חקיקה בנושא יום האחדות וכולי תקווה שעד יום האחדות בשנה הבאה הליך החקיקה יושלם.״
יו"ר עמותת סאנשיין וממייסדי "יום האחדות", בת גלים שער: "בתשע השנים האחרונות אנחנו מציינים את יום האחדות ומקיימים במסגרתו אלפי אירועים של מעגלי שיח ומפגשים בין כל חלקי העם ברחבי הארץ והעולם. מידי יום אני נפגשת בתהליך מרתק שעובר העם שלנו ורואה נכונות גדולה של שני הצדדים לצאת מאיזור הנוחות ולהתאחד, על אף שמנסים להציג זאת אחרת. במיוחד השנה חשוב להגיד – אחדות היא צו השעה. אני מקווה שבקרוב יהפוך יום האחדות ליום רישמי ממלכתי, המעוגן בספר החוקים של מדינת ישראל".
להלן רשימת הארגונים הזוכים: בקטגוריה המקומית הוענק הפרס ל"פורום מנהיגים", בקטגוריה הארצית הוענק הפרס ל"מקו"ם מועצת הקבוצות והקהילות המשימתיות בישראל", בקטגוריה הבינלאומית הוענק הפרס ל"מומנטום", בקטגוריית החינוך הוענק הפרס למרכז החינוך "מדעים ויהדות" והפרס השני בקטגוריית החינוך הוענק ל"יוזמות קליידוסקופ".