לראשונה: הנשיא הרצוג ערך סעודה שלמה המורכבת ממנות "פוד-טק" חדשניות
נשיא המדינה יצחק הרצוג ביקר היום (חמישי) במפעל ה-"פוד-טק" של סטארטאפ ישראלי ברחובות.
בעולם המודרני חלה עליה מתמדת בצריכת בשר, מה שמוביל למגוון אתגרים וחששות הקשורים לעתידנו, כולל החרפת משבר האקלים והיווצרות משברי ביטחון מזון לאומיים.
במהלך ביקורו ערך הנשיא סיור במפעל ה-"פוד-טק" של חברת סטארט-אפ ישראלית "Redefine Meat" – מטרת מייסדי החברה הייתה לייצר חוויה בשרית תוך הגעה למרקם, טעם ועסיסיות זהים לבשר מן החי במוצרים צמחיים בלבד. את הנשיא ליווה מייסד ומנכ"ל החברה אדם להב.
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
לאחר מכן נערכה עבור נשיא המדינה ארוחת ערב שלמה שהורכבה כולה ממנות פודטק. ביוזמת ארגון GFI Israel, הוגשו לנשיא מנות הדגל של הסטרטאפים הישראליים המובילים בתחום החלבונים החלופיים: ביצה עלומה בסגנון בנדיקט של חברת "יו אג" המבוססת על חלבון מהצומח, סלמון של חברת "פלנטיש" המייצרת דג מהצומח, סטייק של חברת "צ'אנק" המייצרת בשר על בסיס התססה של חומרי גלם מהצומח, סטייק מתורבת של חברת "אלף פארמס", מנת טורטליני גבינות של חברת "אימג'ינדרי" המייצרת חלבוני חלב בתהליך פרמנטציה, ולקינוח גלידה טרייה של חברת "סולטו" המיוצרת מקפסולה.
בישראל התפתח המרכז העולמי המוביל בעולם למחקר ופיתוח טכנולוגיות חלבון חלופי, הכולל כ-120 חברות וכ-60 מעבדות מחקר פעילות במעל 10 אוניברסיטאות. ההובלה הישראלית בתחום זה מהווה נכס דיפלומטי אסטרטגי שעשוי לשמש כגשר למדינות רבות באזור המתמודדות גם הן עם משבר האקלים ובעקבותיו עם משבר ביטחון מזון לאומי.
נשיא המדינה אמר: "שמונה מיליארד בני אדם חיים בכדור הארץ ועוד נגדל ונגדל, והאנושות צריכה מקורות אספקה מתוך מה שיש לעולם לספק. באתם עם פתרונות והם היו טעימים להפליא. אתם מעניקים המון פתרונות להתמודדות עם סוגיות האקלים, וגם לסוגיה עמוקה מאוד שהעולם צריך להתמודד איתה – סוגיית הביטחון התזונתי. תודה על סיור מעניין ומרתק".
ניר גולדשטיין, מנכ"ל ארגון GFI Israel, מסר: "האיום על האקלים ועל בטחון המזון שלנו גובר, ואין לנו אפשרות להתמודד עם כך מבלי לשנות באופן דרסטי את האופן שבו מייצרים בשר. חלבונים אלטרנטיביים הם הפתרון היחידי שניתן ליישום במהירות ובקנה מידה עולמי, והאקוסיסטם החדשני בישראל סולל את הדרך. ההובלה העולמית של ישראל בתחום היא נכס אסטרטגי, שיכול להוות גשר למדינות נוספות המתמודדות גם הן עם משבר האקלים ומשברי ביטחון מזון לאומי. זו הסיבה שהנשיא ורעייתו כיבדו אותנו בנוכחותם וזכינו להגיש להם ארוחה ראשונה מסוגה בעולם, שהציעה מגוון מנות שיוצרו בטכנולוגיות פודטק חדשניות וברות קיימא".