"אנו במצב חירום": התכנסה הוועדה הבין-משרדית למיגור האלימות בחברה הערבית
בהנחיית ראש הממשלה בנימין נתניהו, מנכ"ל משרד ראש הממשלה, יוסי שלי, כינס אמש (רביעי) את הוועדה הבין-משרדית בראשותו למיגור הפשיעה והאלימות בחברה הערבית, בהשתתפות מנכ"לי משרדי הממשלה הרלוונטיים, בכירים מהחברה הערבית ובראשם יו"ר ועד ראשי הרשויות הערביות מודר יונס וראשי רשויות נוספים. במסגרתה נסקרו הפעולות השונות והתקדמות התהליכים לטובת התמודדות יעילה עם הפשיעה והאלימות בחברה הערבית.
בדיון הציגו הגורמים השונים את הנעשה בתחום אחריותם במסגרת מימוש ההחלטה. מנכ"ל משרד ראש הממשלה החליט לקבוע מדיניות חדשה לטיפול מיידי ביישובים מדממים וקשים, כולל איגום תקציבים לנושא מיגור האלימות והפשיעה באותם יישובים. כמו כן, הדגיש המנכ"ל כי יש לבצע טיפול שורש בארגוני הפשיעה.
ראש הממשלה בנימין נתניהו ברך על כינוס הוועדה הבין-משרדית וציין כי הנושא עומד בראש סדר העדיפויות ולכן ראוי שאת הוועדה יוביל מנכ"ל משרד רה"מ.
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
יו"ר ועד ראשי הרשויות הערביות מודר יונס, שהשתתף בדיון אמר: "הפגישה הזו היום איננה מובנת מאליה. אנחנו מודים לכם והולכים לעבוד ביחד".
סמיר מחמיד ראש עיריית אום אל פחם אמר: "אני מודה למנכ"ל על שלוש הישיבות שהתקיימו איתך בעשרת הימים האחרונים, ואני סמוך ובטוח שנצליח עם הנחישות והאחריות שאתה מפגין כלפי החברה הערבית".
מנכ"ל המשרד יוסי שלי סיכם את הדיון: "אנחנו חברה אחת – עברית וערבית – שצריכים לחיות ביחד בארץ הזו. לא ניתן לארגוני הפשע לפגוע בנו. אנו נמצאים במצב חירום – בתקופת טרור קהילתי ביישובים הערביים. אני מתכוון לעבוד עם ראשי רשויות בעלי הצלחות והישגים ולהפוך את דרכם למודל. אני רוצה להתמקד בזיהוי והגדרת בעיות, לשפר תהליכים, לאגם משאבים ולהביא תוצאות בהקדם האפשרי. נפעל לשינוי משמעותי בשטח, כמו: הקצאת משאבים לשוטרים ייעודים לנושא, טכנולוגיה, ביטחון קהילתי ועוד".
הוא הוסיף: "בכוונתי לכנס את ועדת ההיגוי לעיתים יותר קרובות ולקבל דיווחים עיתיים. לא אהסס להתערב במקומות בהם התקציבים לא מנוצלים ולבצע הסטה מתאימה לצרכים לטיפול באזורים מדממים. שיתוף הפעולה של כלל המשרדים הכרחי. קיבלתי היום תמונת מצב עדכנית על היקפי הפעילות והביצוע במשרדים השונים. פורום המנכ"לים הבא יתכנס ביישובים ערביים בתיאום מלא עם יו"ר ועד ראשי הרשויות הערביות".
בוועדה השתתפו נציגים בכירים ממשרדי הממשלה והגופים הרלוונטיים וביניהם: משרד ראש הממשלה, המשרד לביטחון לאומי, משרד המשפטים, משרד הפנים, משרד העבודה, משרד הרווחה והביטחון החברתי, משרד החינוך, משרד האוצר, רשות המיסים, משטרת ישראל, הרשות הלאומית לביטחון קהילתי, המטה לביטחון לאומי, הרשות לשיקום האסיר, הרשות לפיתוח כלכלי חברתי של מגזר המיעוטים (החלטת ממשלה 550), הרשות לפיתוח כלכלי-חברתי ביישובים הדרוזים והצ'רקסים, האגף החברתי כלכלי למגזר הבדואי ועוד.