"משטרת ישראל קטנה ביחס למשימות העומדות לפתחה"
במכללה הלאומית לשוטרים התקיים היום (ראשון) מפגש ראשי ערים ומועצות מקומיות ערביות בראשות מפכ"ל המשטרה רב ניצב יעקב שבתאי, ראש אגף ס'ף ניצב נתן בוזנה, מפקדי מחוזות, קצינים וראש המרכז לשלטון המקומי חיים ביבס. מטרת הכנס היא חיזוק הקשר בין משטרת ישראל לראשי הרשויות הערביות כשותפים למאבק חסר הפשרות של משטרת ישראל בתופעת האלימות והפשיעה ברחוב הערבי.
בפתח דבריו אמר המפכ"ל: "ראשי רשויות יקרים, יו"ר מרכז השלטון המקומי – מר חיים ביבס, יו"ר ראשי רשויות ערביות – מר יונס מודר, חבריי לספ"כ הארצי, אורחים נכבדים, מכובדי כולם. בפתח דבריי, ברצוני לברך על המפגש החשוב ולהודות לראשי הרשויות המכבדים אותנו בנוכחותם. מדינת ישראל חווה טלטלות רבות מִבַּית וּמחוץ, להן השפעה ישירה על רמת הביטחון האישי של כל אחד ואחת מאזרחיה. הטלטלות מִבַּית משפיעות על כולנו, אזרחי המדינה, ברמה היומיומית."
"שוטרי ולוחמי משטרת ישראל מתמודדים יום-יום, שעה-שעה, עם אתגרים מורכבים – אתגרי סדר ציבורי- מחאות, הפגנות, תהלוכות, מצעדים ואירועים המוניים, אתגרי תנועה- עומסי תנועה, חסימות צירים ותאונות קטלניות, אתגרי פח"ע וטרור לאומני, ובימים אלו, ביתר שאת – טרור פלילי אשר הולך ומתעצם. אם אוּכָל לתמצת את תכלית העשייה המשטרתית, אומָר כי שוטרינו קמים מדי בוקר כשלנגד עיניהם מטרה אחת ברורה – להבטיח את ביטחונם האישי של כלל אזרחי המדינה. למרבה הצער, השגת המטרה אינה קלה. האתגרים מורכבים והמשימות מרובות. כפי שכבר הצהרתי לא אחת בעבר – משטרת ישראל קטנה ביחס למשימות העומדות לפתחה. והמצב הולך ומחמיר, המענה במשל"טים חָסֵר, אין די ניידות ואמצעים בתחנות, אין די שוטרים שימלאו את השורות ויתנו מענה לאירועים, חלקם אירועים מסכני חיים – פערים אלו, מובילים בהכרח לפגיעה בביטחון האישי של כל אחד ואחת מאתנו. מדינת ישראל זקוקה למשטרה חזקה, גדולה ועוצמתית, המצוידת בכל הציוד והאמצעים הנדרשים. במהלך השנה האחרונה פעלנו רבות, וההישגים מרשימים: ועם זאת, המציאות, הלָכַה למעשה, היא טראגית- לחברה בישראל בכלל, ולחברה הערבית בפרט. גל אירועי הרצח במגזר הערבי, ששיאו באירוע הטרור הפלילי שהתרחש ביפיע, מדירים שינה מעיניי. מעיניי כולנו. ולא ניתן להשלים חלילה עם מציאות שכזו. ראש הממשלה, ראש המל"ל והשר לביטחון לאומי – כולם נרתמו למאמץ. המאמץ הוא לאומי, וכולל מאבק עיקש בכל התחומים והמישורים." הוסיף שבתאי.
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
עוד אמר: "בחודשים האחרונים קיימתי מספר דיוני חירום בהם הנחיתי על פעולות לעצירת הדימום, ובהן: מבצעי אמל"ח ארציים, מיקוד פעילות "מסלול בטוח" לכיוון יעדי סכסוכים מדממים, תכנית תקיפה של ארגוני הפשיעה, והקצאה של כלל היחידות המיוחדות של משטרת ישראל למאבק. במקביל, אני פועל להרחבת יכולות השימוש בכלים הטכנולוגיים שיסייעו בידינו להילחם בטרור הפלילי. אנו נמשיך ונפעל, במלוא העוצמה, בכל המישורים. כנס זה חשוב במיוחד בימים אלה, שכן משטרת ישראל אינה יכולה לפעול לבדה, שיתוף הפעולה עמכם, ראשי הרשויות, והציבור אותו אתם מייצגים, הוא הכרחי. המטרות הן משותפות – שמירה על שלום הציבור וביטחונם של אזרחי המדינה. אני מאמין כי שילוב זרועות בין כלל הרשויות וגורמי אכיפת החוק וּרתימת החברה הערבית לשיתוף פעולה, הם- הם הערובה למיגור התופעה וקטיעת שרשרת הדמים. עלינו החובה והאחריות להתמיד במלאכה וּלהוביל לסיכול כל ניסיון של פגיעה בחיי אדם. כנס זה, הוא הזדמנות עבורי להודות לכם, על החיבור ועל שיתוף פעולה חשוב זה. יש בתוך הקהל ראשי רשויות אמיצים, שאיתם ניתן לקדם את האינטרסים המשותפים. עלינו להמשיך ולפעול בשילוב זרועות, בשקיפות ובערבות הדדית."
לסיום, אמר: "חברים יקרים, בנימה אישית: בקדנציה שלי כמפכ"ל, במשך שנתיים וחצי, שירתתי תחת שלוש ממשלות ושלושה שרים, בתנאים שעומדים לרשותי כמפכ"ל, השתדלתי לעשות את המיטב ולשמור על מקצועיות וממלכתיות. זה לא סוד שאין בכוונתי להמשיך שנה רביעית בתנאים האלה. אני תורם עשרות שנים למען מדינת ישראל והחברה בישראל – שאתם חלק בלתי נפרד ממנה. לא אתן לסיטואציה המורכבת שבה אנו נמצאים, להשפיע על ההתנהלות הערכית, המוסרית והמקצועית, לא שלי ולא של אף אחד מהשוטרים שלי. אני רוצה להבהיר סוגיה בנושא החברה הערבית – למרות שניסו להכניס טריז בדברים שאמרתי כביכול, אני לא צריך להוכיח לאף אחד באולם הזה מה חלקי בעשיה למען החברה הערבית. יש לי מספיק עדים באולם שיודעים שקשרי העבודה של עשיה משותפת וכבוד הדדי הם הבסיס לקשר בינינו. הקמת אגף סייף היא דוגמה קלאסית להבנת החשיבות ותירגום הרוח. את פועלי למען ביטחונם האישי של בני המגזר, שהוזנח לאורך שנים. לאורך שרותי הובלתי פרויקטים קהילתיים רבים, לצד הלחימה בפשיעה. פרוייקטים כגון: הקמת מגרש הספורט בטייבה, שילוב נוער מהמגזר הערבי בפרוייקט מיל"ה, שילוב המגזר בשורות משטרת ישראל ועוד. חברים, זה לא ארוע סיכום תפקיד. עשייה מרובה עוד לפנינו. ולסיום, במעמד מכובד זה, ברצוני לאחל לכם, חבריי המוסלמים, ולכל בני ביתכם – חג הקורבן, עיד אל אדח'א שמח! תודה רבה לכולם."
ראש אגף סי'ף ניצב נתן בוזנה אמר: ״במהלך ההתכנסות נחשפתם ידידיי ראשי הרשויות לפריסת היכולות המבצעיות והטכנולגיות של משטרת ישראל. בימים אלו, אתגרים רבים עומדים לפני משטרת ישראל ומדינת ישראל, האלימות והפשיעה הגואה בקרב החברה הערבית כולה זועקת לפתרון, אין ספק שזו היא " שעת חירום" לאחרונה הנחה המפכ"ל על גיבוש מענה מבצעי כולל כנגד מחוללי הפשיעה". האלימות והפשיעה בחברה הערבית איננה גזרת גורל, לטעמי, רק שילוב, אמיתי בין משרדי הממשלה, הרשויות המקומיות ומשטרת ישראל יביא את השינוי המיוחל, יפחית את האלימות והפשיעה. משטרת ישראל, באמצעות מפקדים ושוטרים מסורים, הפועלים לילות כימים, מחבקת את הציבור הנורמטיבי ומפגינה יד קשה עם אלה המנסים לערער ולפרום את היציבות ואת השקט הקהילתי בחברה הערבית. השבוע יתקיים חג הקורבן "עיד אלאדחא", במעמד מכובד זה ברצוני לאחל לכם חבריי המוסלמים הצרקסים והדרוזים חג שמח ומבורך " כל עאם ואנתום בח'יר".
חיים ביבס, יו"ר מרכז השלטון המקומי: מרכז השלטון המקומי וראשי הרשויות מהחברה הערבית, מגוייסים ומשתפים פעולה עם משטרת ישראל כדי לקדם פתרונות מעשיים שישיבו את הביטחון והסדר בכל רחבי המדינה.
הפשיעה בחברה הערבית היא בעייה לאומית וכפי שאמרתי בכמה הזדמנויות, השלטון המקומי יסייע בכל מה שיידרש כדי להביא להפחתת הפשיעה ולהחזרת הביטחון האישי לאזרחי ישראל. המדינה חייבת לנקוט יד קשה מול ארגוני הפשע ופורעי החוק כדי לוודא שהמציאות הנוכחית תשתנה באופן ניכר.
מודר יונס ראש השלטון מועצות ערביות: "מפגש שבאנו להשמיע ולשמוע את האמת.לא חשבנו שהפשיעה נגמרה היום בא רצח כפליים. זה המצב היום יומי רצח אחר רצח וחוסר תחושת ביטחון. אני כאזרח רוצה לקבל ביטחון הישוב שלי וזה תפקיד המשטרה. אני ראש מועצה 9 שנים למה רוצים שיתוף פעולה אנחנו רוצים ביטחון. תחושת חוסר הביטחון קיימת כי יכולים להגיע לכולם ומפחדים להעיד. החברה הערבית טובה ומתורבתת טובי בניה בחברה הישראלית. העשבים השוטים המילה שלהם שומעים אותה ושומעים להם כי יש הפקרות.סדר העדיפות צריך להשתנות ואזרחים ערבים לא שונים מאזרחים יהודים".
מודי סעד ראש מועצת ינוח ג'ת: "אנחנו במדרון חלקלק ואנחנו לא רוצים להגיע לשם. מברך על התפישה בנחף היום . מודה על מה שעשיתם בגולן ויש לנו כבוד למשטרה".
אמיר מזריב ראש מועצת זרזיר: "באתי להתריע אנחנו לא מרגישים טוב כל המגזרים הצעירים שייכים לארגונים. נער בן 18 רוצה להרויח כסף מיד משוייך לארגון פשע. שוטרים עובדים ועושים דברים ויודעים לפענח. היום המצב לא טוב מבקש לרכז מאמץ לנושא הסה ביתר שאת".