מה לעשות כשהפרחים שלך חולים? טיפים לטיפול ומניעה
פרחים שאנחנו מגדלים בבית או בחצר אמנם אינם נצחיים אבל יש דרכים להאריך את זמן קיומם ואף להציל אותם כשהם מראים סימני חולי. בתקופת הקיץ, בגלל השמש החזקה והיובש תגלו שלפרחים יש אפילו נטייה גדולה יותר לחלות ולכן החלטנו להכין עבורכם במיוחד עכשיו מדריך פשוט שינחה אתכם במצבים השונים בהם אתם צפויים להיתקל. נותרתם עם שאלות נוספות? המומחים בחנות פרחים בחיפה ישמחו לעמוד לשירותכם.
כיצד תמנעו מהפרחים לחלות?
– נתחיל עם כלל פשוט: כאשר אתם מתחדשים בפרח או צמח בררו מה הם התנאים שהוא זקוק להם על מנת להתקיים ופשוט מלאו אחר ההוראות, מבלי להתעצל, וזכרו כי גם עודף טיפול יכול לגרום נזק. אנשים רבים נוטים להחליט שצמחים תמיד מתים אצלם אבל בסך הכול מדובר בטיפול לא נכון.
– חוסר מים, כמו גם עודף מים, הן הסיבות השכיחות ביותר לחולי של פרחים, ולכן פשוט הקפידו להשקותם על פי ההוראות שקיבלתם. במצב של השקיית יתר פעמים רבות מה שקורה זה שהאדמה מרקיבה ופוגעת בצמח שגדל בתוכה. איך תדעו שהאדמה לא במצב טוב? כאשר היא נראית יבשה על פני השטח אך בפנים היא בוצית. איך בודקים זאת? פשוט מכניסים אצבע לעומקה.
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
– פרח באגרטל מקבל את ההזנה שלו בדיוק כמו פרח באדמה – דרך צינורית העצה בגבעול ולכן חשוב שכמות המים שהפרח מקבל, תהיה זהה לכמות המים שמתנדפים. כמו כן, ישנם מספר כללים חשובים לפני ששמים את הפרח בתוך האגרטל: נקו את האגרטל עם מים חמים וסבון כל יומיים, השתמשו בכלי מזכוכית, מלאו אותו במים פושרים ובכמות של רבע מגודלו. בנוסף, חשוב מאוד להוציא את העלים שנופלים ופרחים נבולים ולחתוך את הגבעול כל יומיים בזווית של 45 מעלות.
– תשקיעו בפרחים שלכם. כיום ניתן לרכוש בחנויות פרחים תערובות של ויטמינים ודשן שיעזרו לכם לשמור על בריאותו של הפרח ולקצר את זמן ההתאוששות שלו .
– תרחיקו מהפרחים רעל. אנשים רבים, מחשש למזיקים, נוטים לרסס כימיקלים על הפרחים שלכם. במקום זאת, השתמשו בשיטות טבעיות – למשל, לערבב כף חומץ בליטר מים ולרסס.
כיצד לטפל בפרחים חולים?
– אם קיבלתם זר פרחים ואתם מתחילים לשים לב כי הוא נובל זה עדיין לא הסוף ותוכלו לשמור עליו עוד קצת. כל שעליכם לעשות הוא להכניס אותו למים רותחים בעומק 6 סנטימטר למשך חצי דקה בלבד, ובלי אדים.
– דיברנו כבר על בעיה של יתר השקיה ועכשיו נדבר על איך מצילים את הפרח במצב כזה. קודם כול את יתר ההשקיה תזהו כשהעלים יהפכו לצהובים ורקובים ומה שעליכם לעשות זה פשוט לייבש את הפרח. מה עושים בפועל? לא משקים אותו יותר עד שאתם מרגישים שהאדמה יבשה לחלוטין, ובמקביל מורידים את העלים הצהובים. כפי שציינו, את האדמה צריך לבדוק לעומקה ולא על פני השטח, זאת היות והחלק החיצוני תמיד מתייבש מהר.
– פרחים נוטים לחלות בגלל מחסור או עודף שמש, במידה ולא מילאתם אחר ההוראות והצמח מתחיל להראות סימני חולי זה עוד לא מאוחר – העבירו אותו למקום מוצל או להפך, מואר יותר (תלוי בסוג הצמח) וצפו כיצד הוא מתאושש.
– פעמים רבות לצמח יהיו חסרים רכיבים תזונתיים שונים ותבחינו כי קצות העלים מקבלים גוון צהבהב ואף בהיר יותר. במצב כזה צריך לספק לו את המינרלים שהוא לא מקבל מהאדמה ואחד הפתרונות הכי יעילים הוא שימוש בקליפה של ביצה היות והיא מכילה סידן ואשלגן בכמות גדולה. את הקליפה ניתן לפורר לצורת אבקה או פשוט להכניס לצמח 5 קליפות שלמות כל שבוע.