לקראת יום המוח העולמי, התקיים היום (שלישי) בוועדת הבריאות של הכנסת דיון מעקב ליישום דו"ח הוועדה לבחינת מקצוע הנוירולוגיה, בחלוף שנה מפרסום ממצאי הדו"ח.
מ"מ יו"ר הוועדה, ח"כ טטיאנה מזרסקי: "למרות ההתקדמות במחקר ובטיפול בתחום, מדינת ישראל לא הדביקה את הפער הקיים במספר המיטות והרופאים הדרושים. החולים ממתינים שלושה עד תשעה חודשים לתור בבית החולים ובקהילה כמעט ואינם קיימים טיפולים". היא ציינה כי יש צורך בהוספת 380 מיטות נוירולוגיות וכוח אדם רפואי נלווה בהתאם.
ההמלצות העיקריות של הדו"ח אותו פרסם משרד הבריאות מצביעות על הצורך להגדיר את מקצוע הנוירולוגיה כמקצוע במצוקה, ואת נוירולוגיית שבץ המוח כ"מקצוע במצוקה אקוטית". עוד קורא הדו"ח בין היתר להקמת יחידות אשפוז יום נוירולוגי בבתי החולים לצורך הרחבת המענה הטיפולי, הגדלת מספר המומחים ל-7 לכל מאה אלף איש.
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
יו"ר החברה הישראלית לשבץ מוחי, פרופ' נתן בורנשטיין: "הדו"ח משקף את כל המצוקות ומה שנותר עכשיו הוא ליישם".
בתגובה אמרה סגנית ראש חטיבת רפואה במשרד הבריאות, ד"ר ענבר צוקר: "אנחנו רוצים שהדו"ח הזה ייושם, מחויבים ורוצים לפתח את התחום, אך מתוך ראייה של כלל צורכי המערכת. ככל שיהיו לנו יותר משאבים- כך נצליח. התחלנו כבר ביישום הדו"ח, באמצעות גידול של כ-63% במיטות במחלקת שבץ (78 מיטות בשנת 2021, לעומת 48) ו- 8% במחלקות הנוירולוגיות (380 מיטות בשנת 2021, לעומת 352) בשנתיים האחרונות. נעודד מלגות לסטודנטים לרפואה להתמחות בתחום, בעיקר בפרירפיה ונעודד השתלמויות לאחיות"
ח"כ אחמד חוג'יראת: "אלה סיסמאות ריקות. אין לכם תכנון מדוייק ולא מיפוי מדוייק".
ד"ר ניזאר חוראני מהמרכז הרפואי פוריה: "פחות מ- 10% מחולי האפליפסיה בצפון זוכים לטיפול. אנחנו המקצוע הכי קשה ואנחנו הכי עניים בשכר שלנו. בושה וחרפה. תעודת עניות למדינת ישראל".
ד"ר ג'רמי מולד מהמרכז הרפואי איכילוב: "אם לא נשנה את התנאים לנוירולגים, לא יהיו נוירולוגים בארץ. אנחנו מרוויחים הרבה פחות מרופאים אחרים. מקום אחרון בשכר בקרב רופאים אל מול עבודה מאוד אינטנסיבית ועומס אדיר".
רכזת בריאות באגף התקציבים במשרד האוצר, תמר צ'ין: "הממשלה נמצאת בתהליך מאוד משמעותי של תקצוב מערכת הבריאות לפי הצרכים. הסכם השכר עם הרופאים משנת 2011 הסתיים ואפשר יהיה לדון מחדש באמצעות ההסתדרות הרפואית. בנוסף, אנחנו עורכים הסכמים נוספים כדי לתת תמרוץ למקצועות הבריאות השונים"
ח"כ מזרסקי סיכמה את הדיון ואמרה: "העלות השנתית של תחלואת המוח בישראל היא 16 מיליארד שקלים. אבל אבחנה שנעשית בזמן ומתן מענה מיידי יצמצמו באופן משמעותי את הנזק לאזרח ואת ההוצאות. על הממשלה לתקן את העיוות ההיסטורי ולהשוות את שכר הרופאים הנוירולוגים למקצועות הבריאות הנוספים".