חברת סולטרקס הישראלית חשפה פתרון טכנולוגי שמייעל משמעותית את הניקוי, התפעול והתחזוקה בחוות סולאריות. המערכת, שנמצאת כיום בשלב ניסויי השטח, מורכבת מכלי רכב קרקעי אוטונומי הנושא זרוע קובוטית של חברת Universal Robots ומגוון מערכות משלימות, דוגמת מערכת לניקוי פאנלים סולאריים, מערכת לכיסוח דשא ומערך חיישנים לניטור תרמוגרפי של הפאנלים הסולאריים ועוד.
להערכת החברה יכולות הניווט וההתמצאות של המערכת החדשה מהוות פריצת דרך בתחום ומאפשרות ליחידה הממונעת לבצע מגוון פעולות שעד היום ניתן היה לבצע באמצעות כוח אדם ידני בלבד. שילוב היכולות מאפשר להפחית את עלויות התפעול של חוות סולאריות בעד 70 אחוז והמערכת צפויה לחסוך מיליארדי דולרים בשנה לחוות אנרגיה סולארית ברחבי העולם.
לדברי בן גרוצקי, מנכ"ל סולטרקס, מרבית האנרגיה הסולארית מופקת כיום בחוות סולאריות תעשייתיות שמורכבות ממאות אלפי פאנלים ומשתרעות על פני שטחים גדולים שיכולים להגיע לעשרות אלפי דונם. ״השוק כיום כבר בהיקף 7 מיליארד דולר, ועד 2050 הוא צפוי להגיע ל-140 מיליארד דולר. הרעיון שבני אדם יבצעו תחזוקה של מיליוני פאנלים בצורה ידנית הוא לא בר קיימא״, הוא אומר. ״המטרה של סולטרקס היא להפוך את עולם התפעול והתחזוקה לאוטונומי, סקלבילי ודיגיטלי" מסביר גרוצקי. "השימוש בפלטפורמה מולטי פונקציונלית בעלת תפוקה גבוהה מאפשר ריכוז פעולות ובכך חיסכון משמעותי בעלויות כוח אדם וציוד שעתיד בסופו של יום להתגלגל אל הצרכן."
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
לדברי חיים זכרמן, מנהל חטיבת רובוטיקה ואוטומציה בחברת SU-PAD, נציגת UR בישראל, החיבור בין כלי רכב קרקעי לבין זרוע קובוטית הוא פתרון שהולך וצובר תאוצה. ״חיבור מהסוג הזה מאפשר לגורמי התפעול לנהל מחדר הבקרה נוכחות מרחבית מגוונת ומענה לסוגיות שיש בהם אלמנטים של בטיחות ותנאי סביבה. ״הפתרון החכם של סולטרקס מדגים היטב כיצד טכנולוגיה מתקדמת יכולה לשפר תחרותיות, לקדם ישומי תעשייה 4.0 ולהתגבר על המצוקה הגדלה בגיוס ושימור עובדים, במיוחד במשימות חוזרות ושוחקות״.