"מביאים בשורה אדירה": השר הפתיע את נתניהו והשרים במהלך הישיבה
הממשלה אישרה בישיבתה השבועית לפני זמן קצר (שני) את ההחלטה שהביאו שר המורשת הרב עמיחי אליהו, שר האוצר בצלאל סמוטריץ׳ ושר התיירות חיים כץ. התוכנית תתוקצב בכ-120 מיליון שקלים בשלוש השנים הקרובות, ותכלול בין היתר: השקעה של עשרה מיליון שקלים באכיפה ומניעה בשטח, 45 מיליון שקלים בהקמת אתרי עוגן קולטי קהל, 17 מיליון שקלים בפעולות הצלה לאתרים שנפגעו בעבר, 23 מיליון בפרויקטי הנחלה וטיפוח מורשת, 20 מיליון שקלים בפיתוח ייחודי לאתר ארמונות החשמונאים ועוד. במהלך ישיבת הממשלה, הפתיע השר אליהו את רה״מ והשרים והציג מספר פריטים ארכיאולוגיים שנחשפו באתרי מורשת ביהודה ושומרון.
שר המורשת הרב עמיחי אליהו: ״כפי שהבטחנו אנחנו משנים את המציאות ההזויה שהתקיימה בשנים האחרונות ברחבי יהודה ושומרון. השקעת הענק של ממשלת ישראל בשימור, הצלה ופיתוח אתרי המורשת ביהודה ושומרון היא בשורה אדירה להתיישבות ולציונות. לא ניתן לאויבינו למחוק את הזהות היהודית ואת ההיסטוריה של עם ישראל שמשתקפת באתרי המורשת ביהודה ושומרון אלפי שנים אחורה. אני מודה לשר איתמר בן גביר שהתעקש להכניס את התוכנית כבר בהסכמים הקואליציוניים ופעל על מנת שתצא לדרך״
"כתיבת התוכנית לוותה בעבודת מטה ארוכה שכללה הקמת וועדה בין- משרדית בהובלת מנכ"ל משרד המורשת נתנאל איזק, יחד עם מנהלת ההתיישבות במשרד הביטחון, נציגי משרד האוצר, משרד התיירות, משרד הביטחון, משרד המשפטים, משרד התרבות וכן המנהל האזרחי. משרדי ממשלה נוספים שותפים בתוכנית הרב שנתית, כמו משרד התחבורה, משרד התפוצות, משרד החוץ ומשרד ההסברה. " הוסיף.
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
מנכ״ל משרד המורשת, נתנאל איזק: ״ההחלטה שאושרה היום בממשלה מהווה נקודת מפנה חשובה מאוד באחריות המדינה לאתרי המורשת ביו״ש. ההיסטוריה הלאומית שלנו לא עוצרת בקו הירוק- אלא מתחילה שם ונדאג לפתח ולחזק את אתרי המורשת ביו״ש ולמנוע הרס עתיקות. יחד איתנו שותפים להחלטה משרדי ממשלה רבים שהבינו את החשיבות ביצירת תוכנית תקדימית ומשמעותית לנושא״
רקע: בשנים האחרונות התגברה באופן משמעותי הפעילות העוינת נגד אתרי המורשת הלאומית ביו"ש על ידי הפלסטינים. ע"פ נתוני משרד המורשת ברחבי יו"ש 3,064 אתרי מורשת יהודית, מהם 2,452 בשטחי C. שליש מהאתרים, 1,150 במספר, נפגעו בדרגות שונות על ידי הפלסטינאים ובעידוד הרשות הפלסטינית. מלבד הפגיעה הפיזית בשטח, מנסה הרשות הפלסטינית לקדם הכרה של אונסק"ו ומדינות ברחבי העולם באתרי המורשת היהודיים- כפלסטיניים.