ההסתדרות, חברת מילגם ו-ועד העובדים חתמו היום (שני) על הסכם קיבוצי בחברה. ההסכם רלוונטי לכ-100 עובדות ועובדים, שמבצעים מדי יום כ-1,400 מבחני נהיגה מעשיים (טסטים) על כלי רכב פרטיים, מסחריים, דו-גלגליים, חקלאיים, ועל אוטובוסים, באזורי פתח תקווה וצפונה.
זה הסכם קיבוצי שני בחברה. ההסכם הראשון נחתם בשנת 2021, לאחר התאגדות העובדים. תוקף ההסכם החדש עד ה-31 בדצמבר 2025, והוא כולל שיפור בתנאי השכר ותמריצים לעובדים.
בין עיקרי ההסכם: תוספת שכר של ארבעה ש' לשעה לכל עובד בעל ותק של שישה חודשים ומעלה; תמרוץ שעתי משמעותי לבוחנים של רכבים כבדים, של עוד שבעה ש' לשעה לכל בחינה; מענקי תמרוץ חודשיים בסך אלף ש' לבוחני אופנועים, שעברו מכסה של 75 בחינות בחודש. החישוב ייערך בממוצע רטרואקטיבית בכל שנה קלנדרית; בוחני האופנועים יקבלו שלושה ש' נוספים לשכר השעתי לבחינה, החל מהבחינה ה-85.
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
עוד כולל ההסכם: החזר הוצאות רכב בסך 1.45 ש' לכל קילומטר ממקום המגורים או הלינה; עובדים שנאלצים ללון במלון (ע"ח המעסיק), לשם הגעה לעבודה במקום מרוחק, יקבלו חמש שעות תוספת שכר לכל לילה; כמו כן, יינתן מענק חתימה בסך אלף ש' לעובדים בעלי ותק של שנה וחצי ומעלה, המהווים כ-85% מכלל עובדי החברה; ההסכם החדש גם מחדד את מנגנון נוהלי המשמעת והפיטורים, אשר לא היו ברורים מספיק בהסכם הראשוני.
בניסוח ההסכם היו שותפים: יו"ר איגוד עובדי התחבורה בהסתדרות עו"ד אייל ידין, היועצת המשפטית לאיגוד עובדי התחבורה עו"ד נטלי שוכוביצקי ממשרד א. מורג, יו"ר ועד עובדי פרויקט הבוחנים במילגם מוניר סעב, היועץ המשפטי של חברת מילגם עו"ד אייל כץ, מנהלת המחלקה המשפטית במילגם עו"ד בתיה שרון, ועורכי הדין ירון קרמר ורוני איטח גנט ממשרד פיינברג.
עו"ד אייל ידין, יו"ר איגוד עובדי התחבורה מסר: ״ברצוני לברך על ההסכם המוגמר השני לעובדי פרויקט בוחני הנהיגה בחברת מילגם, הסכם שנחתם תוך שיתוף פעולה בין הצדדים מתוך רצון להצעיד את החברה להצלחה. ההסכם מעלה את שכר העבודה וכן את פריון העבודה, תוך שמירה על זכויות העובדים ורווחתם, ומוכיח את החשיבות של העבודה המאוגדת בשיפור וחיזוק מעמדו של העובד. נמשיך להוביל לשיפור תנאי השכר וההעסקה בענף התחבורה בחברות המאוגדות אצלנו".
יו"ר ועד עובדי פרויקט הבוחנים במילגם, מוניר סעב, מסר: "אני מברך על ההסכם שמשפר תנאי השכר של הבוחנים באופן משמעותי, תוך דאגה לביטחונם התעסוקתי, יחד עם תמריצים כספיים נוספים לעובדים".