100 שנים להיווסדו של כפר הנוער, אלפי בוגרים הגיעו לחגוג
אלפי בוגרות ובוגרים השתתפו באירוע ה־100 לכפר הנוער מאיר שפייה של ארגון נשות הדסה ביחד עם מנהיגות נשות הדסה ועם הצוות החינוכי של הכפר
באירוע מרגש, כפר הנוער "מאיר שפייה" של ארגון נשות הדסה חגג אתמול (חמישי) 100 שנה להיווסדו. באירוע השתתפו אלפי בוגרות ובוגרי כפר הנוער שבאו לחגוג עם חבריהם ביחד עם מאות מתלמידי הכפר הנוכחיים, עם מנהיגות ארגון נשות הדסה ועם הצוות החינוכי של הכפר בעבר ובהווה בראשות מנהל הכפר יורם פניאס.
סיפורו של כפר הנוער "מאיר שפייה" שזור בהיסטוריה של מדינת ישראל ובהיסטוריה של הארגון העולמי "נשות הדסה". הכפר הוקם בשנת 1923 על ידי מנהיגי היישוב הישן ביניהם מנחם אוסישקין. את הכפר הם הקימו על אדמות היישוב "מאיר שפייה" שהקים הברון רוטשילד. לאחר כמה שנים בודדות הברון רוטשילד העביר את הבעלות על הכפר לידי הנרייטה סאלד מייסדת ארגון "נשות הדסה" העולמי. מאז ועד היום הארגון פועל לגיוס תרומות ומשאבים לכפר ונשות הארגון מעורבות באופן אישי בהחזקת הכפר, בפיתוח הכפר ובקידום פרויקטים תרבותיים וחברתיים, למען נערות ונערי הכפר.
הכפר שהוקם תחילה עבור יתומי מלחמת העולם הראשונה, התפתח מהר מאוד לממדים גדולים ובמשך השנים גדלו והתחנכו במקום למעלה מאלפי תלמידות ותלמידים מרקעים שונים לרבות עולים חדשים שעלו לארץ במסגרת תוכנית נעל"ה (נוער עולה ללא הורים), שעבור רבים מהם, החיים בכפר היו הזדמנות מעצבת ומשנת חיים. בעקבות ההצלחה הגדולה של בית הספר של הכפר – בחינוך למצוינות בשילוב הקניית ערכים לתרבות, לחברה ולחקלאות, הורי התלמידים מיישובי הסביבה התעקשו מול משרד החינוך, על מנת לאפשר גם לילדיהם להתחנך בבית הספר של הכפר ובכך בית הספר הפך למגדלור חינוכי אזורי לטובת כלל תושבי האזור והסביבה.
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
במטרה ליצור מפגש מרגש בין בוגרי כל מחזור, החגיגה היום התקיימה בכל רחבי הכפר באמצעות מתחמים ייעודיים לכל מחזור, כאשר בכל מתחם הוקרן סרט עם הרקע וההיסטוריה הייחודי של אותו מחזור. החגיגה לוותה בהופעות של חבורת הזמר ותזמורת המנדולינות המיתולוגית של נערות ונערי הכפר והסתיימה בהרקדה המונית ובזיקוקי דינור.
באירוע השתתפו בוגרים מכל קשת הגילים מגיל 20 ועד גיל 90 ואף יותר שחלקו סיפורים מרגשים על הימים בכפר הנוער.
רגע מרגש של סגירת מעגל נרשם באירוע בהשתתפותו של יעקב איילא (41), מבוגרי כפר הנוער שמתגורר בעיר נתניה. יעקב שעלה ארצה עם אביו מאתיופיה במסגרת מבצע שלמה בשנת 1990, ניהל מאבק עיקש למעלה מ־20 שנה על מנת להשיג אשרת עלייה עבור אימו. בעודו חניך בכפר, צוות הכפר הוציא אותו לביקור הראשון מאז עלה ארצה, על מנת לבקר את אמו. רק לאחרונה הוא הצליח להוציא לאימו אשרת תייר וכך בהתרגשות רבה יעקב הגיע לאירוע היום יחד עם אימו – יזנה אסרס, במהלך האירוע, אמו סיירה יחד עם יעקב והכירה לראשונה את שבילי הכפר ואת צוות הנהלת הכפר והחברים הרבים שהיו אתו בימים המאתגרים, כאשר אימו הייתה עוד באתיופיה והוא בישראל.
מרסי נתן, יו"ר עליית הנוער בארגון נשות הדסה העולמי ונשיאת הארגון לשעבר: הדסה, ארגון נשים הציוניות של אמריקה גאה לתמוך בכפר הנוער 'מאיר שפיה', כולי תקווה שנמשיך ביחד לעוד שנים רבות עם המורים המדהימים וכל הכפר, לספק חינוך מיטבי בסביבה ראויה תומכת ומוגנת. אנו מאחלים ופועלים למען עתיד פורה לכל נערות ונערי ישראל. מזל טוב מאיר שפייה על חגיגות שנת ה-100".
סוזי פת בנבנישתי, מנכ"לית משרדי נשות הדסה בישראל: "כפר הנוער מאיר שפייה הוא חלק מרכזי בפעילות נשות הדסה בישראל. אנו גאות להחזיק ולתמוך לכל אורך השנים בכפר הנוער 'מאיר שפייה' לצד כפר הנוער 'הדסה נעורים'. זהו יום היסטורי לכפר הנוער ויום היסטורי לארגון נשות הדסה העולמי שפועל למעלה מ־110 שנים ברציפות, על מנת לקדם את מערכת החינוך והבריאות במדינת ישראל. אני מודה לצוות הכפר בראשות יורם פניאס ולכל המארגנים על היום המיוחד הזה".
יורם פניאס מנהל כפר 'מאיר שפייה': "זהו יום היסטורי ומרגש שאנו נערכים אליו כבר שנה. היום הזה, הציף בנו שוב את הגאווה הרבה באלפי הבוגרות והבוגרים של הכפר ובהישגים האישיים הנפלאים של כל אחת ואחד מהם. היום הזה, העמיק בנו ביתר שאת את תחושת השליחות לחינוך הדור הבא במאה השנים הבאות. אני מודה לכל המארגנים שנטלו חלק ביום הזה, ובמיוחד לבוגרות ובוגרי 'מאיר שפייה' שבאו ורגשו אותנו ולארגון נשות הדסה שמאפשרים את קיומו של כל המפעל הזה ותומכים בו במסירות וללא לאות".
בתמונה מימין לשמאל: סוזי פת בנבנישתי, מנכ"לית משרדי נשות הדסה בישראל, מרסי נתן, יו"ר עליית הנוער בארגון נשות הדסה ונשיאת הארגון לשעבר, יורם פניאס, מנהל כפר הנוער מאיר שפייה.
בתמונה מימין לשמאל: יעקב איילא ויזנה אסרס.