שודדי הגריינדר: מאסר בפועל לנאשמים שסיממו ושדדו עשרות גברים
בית המשפט המחוזי בתל אביב גזר היום (חמישי) תשע שנות מאסר בפועל על שאכר אבו אללה ו – 52 חודשי מאסר בפועל על אביתר בן אבי אשר הורשעו כי באמצעות יישומון "גריינדר" קבעו מפגש מיני עם עשרים ושלושה גברים, סיפקו להם סמים שגרמו להם לאבד את הכרתם ואז שדדו אותם. בנוסף נגזרו על השניים עונשי מאסר על תנאי ופיצויים בסך מאה ושלושים אלף שקלים חדשים שישולמו למתלוננים.
אבו אללה ובן אבי הורשעו על בסיס הודאתם בעובדות כתב האישום שתוקן במסגרת הסדר טיעון. כמתואר בכתב האישום המתוקן, הנאשמים קשרו קשר על מנת לאתר את המתלוננים דרך יישמוני "גריינדר" ו-"טלגרם".
אבו אללה ובן אבי קבעו עם המתלוננים מפגש מיני, כאשר במסגרת המפגש סיפקו הנאשמים למתלוננים סם – לכמחצית מהמתלוננים הסם ניתן שלא בהסכמה, כאשר יתר המתלוננים נטלו את הסם בהסכמה. והביאו אותם לכדי תוצאה של אובדן ההכרה בשל השימוש בסם, לאחר שהמתלוננים איבדו את הכרתם, נטלו הנאשמים את מכשירי הטלפון שלהם או לחלופין את כרטיסי הסים, שחזרו את סיסמת האשראי, גנבו את כרטיסי האשראי וכך גנבו כסף.
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
כמו כן, מחלק מהמתלוננים נגנב כסף מזומן וכן רכוש. כאשר המתלוננים הגיעו למפגשים ללא ארנקיהם, פרצו הנאשמים לרכביהם, על מנת לגנוב את כרטיסי האשראי והרכוש. בשיטה זו, הצליחו הנאשמים לגנוב כמעט מאה ותשעים אלף שקלים חדשים זאת נוסף על הרכוש שנגנב בחלק מהמקרים.
בגין האירועים בכתב האישום, הורשעו הנאשמים בעבירות של שלילת כושר התנגדות, שימוש בכרטיס אשראי בנסיבות מחמירות, שימוש ברעל מסוכן, הספקת סם מסוכן, פריצה לרכב וגניבה מרכב. בנוסף, אבו אללה הורשע בעבירות של כניסה או ישיבה בישראל שלא כחוק, איומים והחזקת סם שלא לצריכה עצמית,
בן אבי הורשע בעבירה של פגיעה בפרטיות. 23 אישומים יוחסו לאבו אללה, שמונה מתוכם יחד עם בן אבי. אישום בודד נוסף יוחס לבן אבי לבדו. לאחר מתן גזר הדין אמרו עורכות הדין מרדית שיבאן פרקל ורות ברקלי דאל, אשר ניהלו את התיק מטעם הפרקליטות
כי "מדובר בתיק בהיקף תקדימי בו הושתו על הנאשמים עונשי מאסר ממושכים, לאחר שהוציאו לפועל תכנית עבריינית מדוקדקת, כפי שתואר בכתב האישום.
הנאשמים פעלו שיטתי ובקור רוח, כאשר בחלק מהמקרים קיימו אף יותר מפגישה אחת ביום, בה סיממו ושדדו מתלונן. מדובר כאמור בעונש חמור ועדיין מקל למול עמדת המדינה. נלמד את גזר הדין ונגבש עמדתינו בהתאם".