שר ההגנה האמריקני לויד אוסטין הודיע לפני זמן קצר (ראשון) כי לאחר דיונים שקיים עם הנשיא ביידן על ההסלמות האחרונות של איראן באמצעות נציגיה ברחבי אזור המזרח התיכון (חיזבאללה בלבנון והחות'ים בתימן) הנחה על שורה של צעדים נוספים לחיזוק ההגנה באזור. לויד הבהיר כי הצעדים יחזקו את מאמצי ההרתעה האזוריים ויגבירו את הגנת הכוח על כוחות ארה"ב באזור ויסייעו בהגנה על ישראל.
ראשית, שר ההגנה הפנה את התנועה של נושאת המטוסים אייזנהאואר (USS Dwight D. Eisenhower) לאזור האחריות של פיקוד המרכז שתתווסף לנושאת המטוסים ג'רלד פורד (USS Gerald R. Ford) הפועלת כיום במזרח הים התיכון. לדבריו, זה יגביר עוד יותר את הכוח ויחזק את היכולות להגיב למגוון של אירועים.
בנוסף, הורה על פריסת סוללת THAAD (מערכת הגנה מפני טילים) וכן גדודי פטריוט נוספים למספר מקומות ברחבי האזור כדי להגביר את הגנת הכוח לכוחות ארה"ב.
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
עוד אמר שר ההגנה כי על כל הצעדים הללו העמיד מספר נוסף של כוחות במתכונת חירום, כדי להגביר את מוכנותם ויכולתם להגיב במהירות כנדרש.
שר ההגנה האמריקני לויד אוסטין הדגיש כי ימשיך להעריך את דרישות הכוח של ארצות הברית באזור וישקול בהמשך פריסת יכולות נוספות על פי הצורך.