עיתונאי עיראקי-לבנוני אמיץ: "מספיק זה מספיק! חמאס צריך להיכנע"
מלחמת "חרבות ברזל" שנכפתה עלינו לאחר הטבח המזעזע שביצעו מחבלי חמאס-דאעש ב-7 באוקטובר, גרמה ללא מעט אנשים להרהר במחשבותיהם ובעקרונות שבהם דבקו במשך שנים. בין אותם אנשים אפשר למצוא את גילה אלמגור שהסירה את תמיכתה וחברותה מארגון "בצלם" ואת השף מאיר אדוני שהכה על חטא על שתמך והאמין בכל מאודו בשלום. אבל לשמוע דברים כל כך תומכים ומחזקים מצד מוסלמי, שנולד במדינת אויב זה כבר ממש מחמם את הלב. תכירו את חוסיין עבדול-חוסיין. עיתונאי עיראקי-לבנוני אמיץ שלא מפחד להשמיע דעה שונה ואחרת מבני דתו המוסלמית.
"מאה שנים של עימותים, עשרות אלפי הרוגים, ארבע מדינות כושלות – לבנון, סוריה, עיראק, איראן ושלוש כלכלות בצניחה חופשית", כותב חוסיין עבדול-חוסיין בפוסט מעמיק וכנה בעמוד הטוויטר שלו. "כל זה כדי לשחרר את פלסטין (ישראל) מהנהר לים וליצור מדינת פלסטין עצמאית. תאריך יצירתה של פלסטין אינו ידוע, הסכסוך הוא פתוח. פלסטין היא לא מטרה, זו כת מוות."
"גם אם פלסטין תיווצר" ממשיך עבדול-חוסיין, "שום דבר בכל ההיסטוריה של הפלסטינים לא מעיד על זה שהם יודעים להקים ולנהל מועדון צופים, שלא לדבר על מדינה. פלסטין תהיה עוד מדינת כאוס, כמו לבנון, סוריה, עיראק או עזה."
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
"מספיק זה מספיק!" הוא אומר, "הערבים והאיראנים שילמו מחיר כבד על אורח חיים כושל שנקרא פלסטין. כערבי, אני אומר שעלינו להפסיד ולהיכנע, בהקדם. אומות מצליחות הן אלו שיודעות מתי להפסיד ומתי לנצח. יפן הפכה לבעלת הברית הקרובה ביותר עם אמריקה שפגעה בה בשתי פצצות אטום. יפן מארחת בסיסי צבא ארה"ב (כיבוש?) עד היום. כך גם גרמניה, איטליה ודרום קוריאה. אנשים מתים כדי לחיות במדינות האלה שאיבדו, נכנעו, ויתרו והפכו לחברים הכי טובים עם אויביהם בעבר."
"מספיק זה מספיק! חמאס צריך להיכנע" מדגיש עבדול-חוסיין וממשיך, "צריך לפרק את הרשות הפלסטינית, כל מנהיגיה צריכים לפרוש. ארדואן צריך לומר ש-30 שנה בשלטון עלו לו לראש, שיגעו אותו. חוסר הביטחון של קטאר ב"תסתכל עלי", קידום מוות והרס, צריך להגיע אל קיצו. מולות איראן צריכים לחזור למסגדים, להוביל את המאמינים בתפילות בלבד, ולתת לאיראנים שיודעים לנהל ממשלות להשתלט ולשים קץ למשטר ההזוי, המשיחי והמשוגע."
"פלסטינים צריכים להסתפק במועצות מקומיות של שלטון עצמי, לכל היותר, וליהנות מכך שישראל תציע להם כלכלה נהדרת להפיק ממנה תועלת ותשתית טובה" הוא מסביר ומוסיף כי "עזה איבדה חשמל רק לפני 40 יום. בגדד העשירה בילתה את הקיץ הלוהט שלה ללא חשמל. לבנון הענייה ייצרה 13 אחוזים מהצורך שלה לחשמל במקרה הטוב, וזה רק בזכות מתנות הנפט העיראקיות."
"מספיק זה מספיק! די עם פלסטין! מספיק ילידים! די עם קולוניאליזם מדומיין! חיה ותן לחיות. עשה שלום מיידי וללא תנאים עם ישראל עכשיו, וכעת אני מתכוון לאתמול." מסכם עבדול-חוסיין.
A century of conflict, tens of thousands killed, four failing states — Lebanon, Syria, Iraq, Iran — and three economies in free fall. All of this is to liberate Palestine from the river to the sea and create an independent Palestine. The date of the creation of Palestine is…
— Hussain Abdul-Hussain (@hahussain) November 17, 2023
הפוסט המרגש הזה כל כך נכון. הוא כבר מהדהד ברשתות החברתיות וצובר צפיות ותגובות רבות וכיהודי – ישראלי אפשר לומר, אם רק היו מקשיבים לו, איזה חיים טובים היו לכולם. אמרה את זה פעם ראש הממשלה לשעבר גולדה מאיר במשפט קצר: "אם הערבים יניחו את הנשק יהיה שלום, אם ישראל תניח את הנשק היא לא תישאר". ישראל רוצה לחיות בשלום ובשכנות טובה עם שאר המדינות מסביבה, ראו את ירדן ומצרים, מדינות שמנהלות אורח חיים תקין ומספקות לבני עמם את הביטחון האישי. מה מצבם של המדינות שהפנו כל השנים עורף לישראל והגדירו אותנו כאויבים? אנחנו רואים והמצב שם רק הולך ומחמיר.
חוסיין עבדול-חוסיין הוא עמית מחקר בקרן להגנה על דמוקרטיות (FDD). הוא מתמקד באזור המפרץ ובתימן, כולל ביחסי המפרץ עם איראן ושלום המפרץ עם ישראל. חוסיין, נולד בביירות וגדל בגדד. הוא בעל תואר בהיסטוריה וארכיאולוגיה מהאוניברסיטה האמריקאית של ביירות. עבד כעיתונאי עצמאי ובהמשך היה עורך ב"דיילי סטאר" הלבנוני בביירות. היה מדווח מאזורי סכסוך בגבול בין לבנון לישראל, ומבגדד זמן קצר לאחר נפילת משטר סדאם חוסיין. בין היתר עזר להקים ולנהל את רשת הלוויין הערבית אלחורה העיראקית , ולאחר מכן עמד בראש הלשכה בוושינגטון של היומון הכוויתי אל-ראי. עבדול-חוסיין גם תרם מאמרים לעיתונים בארה"ב, כולל הניו יורק טיימס והוושינגטון פוסט, והופיע ברשתות חדשות טלוויזיה אמריקאיות כמו CNN ו-MSNBC. בנוסף, הוא פרשן קבוע ברשתות הלוויין הערביות הגדולות.