השבוע חוגגים בבתי הספר והגנים את ט"ו בשבט ובמרכז שניידר לרפואת ילדים מדגישים כי זו הזדמנות מצויינת להזכיר שילדים מתחת לגיל חמש עלולים להיחנק מפיצוחים. ד"ר אושרת וייס סלע, מנהלת מערך קלינאי התקשורת במרכז שניידר, מחדדת כי בוטנים, שקדים, אגוזי מלך, אגוזי קשיו, אגוזי לוז, פיסטוקים ופיצוחים, הם הגורמים המובילים לחנק בקרב ילדים ולכן אין להגישם או להשאיר בהישג ידם של תינוקות או ילדים מתחת לגיל חמש.
חשוב גם לשים לב שלא נפלו על הרצפה מזונות מסוכנים לתינוקות זוחלים וסקרנים. לילדים מתחת לגיל חמש ניתן לתת אגוזים ושקדים, רק במידה והם טחונים לחלוטין וללא שברים ובכל מקרה, חשוב לאכול בישיבה כדי להפחית סכנה לחנק ולאכול רק בהשגחת מבוגר.