מבזקיםפוליטי / מדיני

יו"ר הכנסת אוחנה: לחקור את חה"כ גלעד קריב בחשד להדלפת מידע סודי לעיתונאי

יושב ראש הכנסת, אמיר אוחנה, פנה ליועצת המשפטית לממשלה בבקשה שתאפשר לפתוח בחקירה פלילית נגד חבר הכנסת גלעד קריב ממפלגת העבודה בחשד להדלפות של מידע מודיעיני מסווג מדיון שנערך בוועדת חוץ וביטחון. לטענתו של יושב ראש הכנסת אוחנה קריב הדליף לכאורה לעיתונאי פרטים סודיים מדיון מסווג בוועדת חוץ וביטחון מספר חודשים לפני המתקפה בשביעי לאוקטובר

מפנייתו של יושב ראש הכנסת עולה כי מדובר בדיון שהתקיים ב-13 ביוני 2023, שבו העביר ראש הממשלה נתניהו סקירה ביטחונית לחברי הוועדה. בדיון שהוגדר מסווג וחברי הכנסת נדרשו להיכנס אליו לאחר שהפקידו את הטלפונים הניידים שלהם בכניסה ואולם למרות זאת ציטוטים מתוך דבריו של ראש הממשלה הופיעו בחודש דצמבר בכתבה שפורסמה.

קצין הכנסת מינה קצין בודק ממשמר הכנסת לבקשתו של יושב ראש הכנסת אוחנה כדי שזה יבדוק את מקור ההדלפה. הקצין הבודק גבה עדויות מעובדי הוועדה, אסף תיעוד ממצלמות האבטחה והגיש דוח ולפיו המדליף לכאורה הוא חבר הכנסת גלעד קריב שאף היה חבר הכנסת היחיד שביקש לקבל לידיו את פרוטוקול הדיון.

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן

חבר הכנסת קריב מסר בתגובה: "כל בדיקה בהקשר לדליפת מידע מקבינט המלחמה, קבינט מורחב, דיוני הממשלה וועדות הכנסת היא מבורכת וראויה. ככל שמדובר בבדיקה פוליטית, באכיפה בררנית או בבדיקה שמטרתה להטיל אימה על חברי כנסת, הרי שזו תיתקל בחומת הפלדה של הדמוקרטיה. בכוונתי לפנות ליועצת המשפטית לממשלה בבקשה לפתוח בבדיקה מיידית של ההדלפות מקבינט המלחמה אודות תכניות תקיפה בלבנון ובעזה אשר סיכנו את לוחמי צהל, במקביל לבדיקה הנוגעת לועדת חוץ ובטחון. במידת הצורך תוגש עתירה לבגצ להורות לשירות הבטחון הכללי לחקור את ההדלפות המסכנות את חיי החיילים".

צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

Back to top button