הדו"חות הכספיים של תאגיד השידור יועברו לוועדת הכלכלה
מליאת הכנסת אישרה היום (רביעי) בקריאה טרומית את הצעת חוק השידור הציבורי הישראלי של חבר הכנסת אריאל קלנר. ארבעה חברי כנסת תמכו בהצעה, אל מול שני מתנגדים, והיא תועבר לדיון בוועדת הכלכלה.
בהצעת החוק מוצע לקבוע כי הדו"חות הכספיים השנתיים והדו"ח השנתי על פעילותו של תאגיד השידור הישראלי יועברו לוועדת הכלכלה של הכנסת מדי שנה, עד יום ה-30 באפריל – חודש לאחר המועד האחרון להגשת הדוחות לשר התקשורת. עוד מוצע, כי ועדת הכלכלה של הכנסת תקיים מדי שנה דיון בעיקרי הדוחות לאחר הגשתם בהשתתפותם של יושב ראש המועצה והמנהל הכללי של התאגיד.
בדברי ההסבר להצעה נכתב: "החוק מחייב את יושב ראש מועצת התאגיד להגיש מדי שנה, עד יום ה-31 במרס, לשר התקשורת, שהוא השר האחראי על יישום החוק, דוח פעילות שנתי ודוחות כספיים שנתיים. אף על פי כן, החוק האמור אינו מחייב את יושב ראש מועצת התאגיד להגיש את הדוחות האמורים גם לוועדת הכלכלה של הכנסת העוסקת בתחום התקשורת. מאחר שהתאגיד הוקם בחוק, קיימת הצדקה לכך שהמחוקק יפקח על יישומו של חוק זה, לצד הפיקוח של שר התקשורת".
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
יוזם ההצעה, חבר הכנסת אריאל קלנר: "החוק שלפניכם נועד למנוע שימוש לרעה שאסור שיעשה על ידי גורמים בלתי נבחרים. החוק הזה מתיישב עם מושכלות יסוד של דמוקרטיה פרלמנטרית. התאגיד אמון על השידור הציבורי בישראל. תקציב התאגיד מגיע למעלה מ-700 מיליון שקלים, ובמסגרתו עובדים למעלה מ-900 עובדים. התאגיד ממומן מכספים המיסים שלנו, המינימום שאנו יכולים לבקש זהו דין וחשבון לציבור".
שר התקשורת, שלמה קרעי, השיב בשם הממשלה: "הצעת החוק הזו חשובה מאוד, שהכנסת תשתמש בסמכות הפיקוח שלה. זה אחד מעמודי היסוד של הכנסת, לפקח על כספי ציבור שהממשלה מוציאה באמצעות זרועות ביצוע כדוגמת התאגיד. ראוי שיגיעו ויתנו דין וחשבון ויסבירו לציבור לאן הולכים כמיליארד שקלים מכספו, והאם נעשה בכסף שימוש סביר ומושכל".
חבר הכנסת גלעד קריב התנגד: "מדובר בהצעת חוק ליצנית. תאגיד השידור מחויב על פי חוק כתאגיד סטטוטורי לפרסם דו"חות מדי שנה. בנוסף, התאגיד מגיש לשר לא רק דו"ח כספי ודו"ח על פעילות וגם נקבע בחוק שהדו"חות חייבים להיות מפורסמים באתר. לא מדובר פה בענייני שקיפות ובטח שלא בענייני פיקוח. מדובר פה בעוד מרכיב בקמפיין המתמשך של שר התקשורת ושותפיו נגד השידור הציבורי".