מאפים - פיצות - לחמיםמבזקים

מתכון לפוקצ'ה – בואו תתפנקו בחגיגה איטלקית לפני שפסח מגיע

כשפורים מאחורינו וחג הפסח לפנינו, בו נצטרך כמיטב המסורת לבער את החמץ ונתגעגע לטעמו של הלחם ושאר המאכלים שאינם כשרים לחג, כעת זו התקופה לנצל את הזמן שנותר וליהנות מפוקצ'ה חמה בניחוח איטלקי בעבודת יד שמגיעה הישר מהתנור הביתי עם כל התוספות שאנו אוהבים.

הפוקצ'ה, שמקורה בנאפולי שבדרום איטליה, היא לחם מורכב ועשיר בטעמים, העשוי מבצק תפוח בשילוב תוספות שונות כגון זעתר, בצל ירוק ושומשום. על אף שמדובר במנה המזוהה עם אזור גיאוגרפי מסוים, הרי שהפוקצ'ה מהווה מודל מצוין לאפיית לחם ביתי מושלם, הודות לחומרי הגלם הפשוטים והטריים שממנה היא עשויה.

מעבר להיבט הקולינרי, הפוקצ'ה מסמלת גם את המסורת העתיקה של אומנות אפיית הלחם באיטליה, שעוברת כמו חוט השני מדור לדור. המתכונים הייחודיים לפוקצ'ה נשמרים כמעט בקנאות על ידי משפחות איטלקיות, וכל אחת מהן שמה את החותם האישי שלה על הלחם המיוחד הזה.

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן

אז קדימה פנקו את עצמכם בפוקצ'ה שהיא חגיגה איטלקית, רגע לפני שחג הפסח מגיע… ספרו לנו איך יצא ☺

מתכון פוקצ'ה איטלקית בתבנית רוסטר באדיבות השף גיל אבירם וסולתם, צילום גיל אבירם (2)
צילום: גיל אבירם

מצרכים:
קילו קמח לחם קשה (שטיבל 2)
1 כפית שטוחה שמרים
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
800 סמ"ק מים פושרים
תוספות: מלח גס, פלפל גרוס וירקות לבחירה

אופן ההכנה:
1. מערבבים היטב את כל החומרים בכף עץ ומכסים לשעה.
2. לאחר שעה, מקפלים את הבצק מארבע פינות כלפי פנים, מכסים ומתפיחים לחצי שעה.
3. נחזור על פעולת הקיפולים 4 פעמים כל חצי שעה.
4. לאחר חצי שעה, יוצקים 4-5 כפות שמן זית על התבנית, מעבירים את הבצק לתבנית ובידיים משומנות פורסים אותו בעזרת האצבעות.
5. ניתן להוסיף את המלח גס, פלפל גרוס וירקות לבחירה לפי הטעם האישי.
6. מכסים ומתפיחים עוד חצי שעה.
7. אופים בתנור חם מאוד בחום של 220 מעלות עד שהפוקצ'ה שחומה ותפוחה.

בתאבון!

מתכון פוקצ'ה איטלקית בתבנית רוסטר באדיבות השף גיל אבירם וסולתם, צילום גיל אבירם (2)
צילום: גיל אבירם
המתכון ניתן על ידי השף וצלם האוכל גיל אבירם ובאדיבות מותג כלי הבישול והאפייה סולתם www.Soltam.co.il

Back to top button