בריאותמבזקים

לא אוכלים מספיק ירקות? אתם עלולים להתעוור

העיניים שלנו הן בין האיברים החשובים והרגישים בגופנו, המעניקות לנו את היכולת לחוש ולקלוט את העולם הסובב אותנו. למרבה הצער, בעיות ראייה ופגיעה בעיניים הן תופעות נפוצות, הנגרמות לעתים קרובות כתוצאה מגורמי סיכון הניתנים למניעה, כגון תזונה לקויה.

אכילת ירקות עשירים בחומרים תזונתיים חיוניים יכולה לספק הגנה משמעותית לבריאות העיניים ולמנוע הידרדרות במצב הראייה. חוקרים רבים מצאו כי צריכה נאותה של ירקות צבעוניים מסויימים, המשופעים בויטמינים, מינרלים וחומרים צמחיים ייחודיים, עשויה למנוע מחלות עיניים נפוצות כגון עיוורון לילה, ניוון מקולרי וקטרקט.

במאמר זה נסקור כמה מהבעיות שיכולות להיווצר ממחסור באכילת ירקות ואילו ירקות כדאי לצרוך על מנת להימנע מהן.

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן

חוסר בסיבים תזונתיים – ירקות הם מקור עשיר לסיבים תזונתיים שחיוניים לתפקוד מערכת העיכול התקינה. חוסר בסיבים עלול לגרום לעצירות, בעיות במערכת העיכול והשלכות בריאותיות נוספות. סיכון מוגבר למחלות כרוניות – צריכת ירקות נמוכה קשורה לסיכון מוגבר לסוכרת, מחלות לב, סרטן וכן עלייה במשקל ובשריון.

חוסר בחומרים אנטי-אוקסידנטיים – ירקות עשירים בחומרים אנטי-אוקסידנטיים שתורמים למניעת מחלות. חוסר בהם עלול להגביר רדיקלים חופשיים בגוף. לכן, מומלץ מאוד לכלול ירקות במגוון צבעים בתפריט היומיומי לשמירה על בריאות טובה ומניעת מחלות. תזונה עשירה בירקות חשובה למערכות הגוף השונות.

סיכון מוגבר למחלות כרוניות – צריכת ירקות נמוכה קשורה לסיכון מוגבר לסוכרת, מחלות לב, סרטן וכן עלייה במשקל.

משקל - דיאטה - ירידה במשקל
צילום: יח"צ

בנוסף, הנתון המלחיץ ביותר הוא שחוסר ממושך בצריכת ירקות עלול לגרום לעיוורון או לבעיות ראייה חמורות בנסיבות מסוימות.

מצבים של תת-תזונה חמורה ומחסור ממושך בירקות ובמקורות אחרים של ויטמין A וקרוטנואידים עלולים להוביל לבעיות עיניים חמורות כולל עיוורון לילה ועיוורון, במיוחד בקרב ילדים. לכן, צריכה מספקת של ירקות העשירים בויטמין A וקרוטנואידים חשובה מאוד לשמירה על בריאות העיניים ומניעת עיוורון. מקורות עיקריים לויטמין A הם עלים ירוקים כהים וירקות כגון שמיר, גזר, חוביזה, בטטה וכדומה.

גזר. קרדיט: pexels

קרוטנואידים הם קבוצה של פיגמנטים (צבעים) טבעיים הנפוצים בצמחים. לקרוטנואידים תפקידים חשובים בגוף כגון: פעילות אנטי-חמצונית נגד רדיקלים חופשיים. מקור לייצור ויטמין A שחיוני לראייה, מערכת חיסונית ותהליכים גדילה. חלקם קשורים למניעת מחלות סרטן ומחלות לב.

יש מאות סוגים שונים של קרוטנואידים, אך הידועים שבהם הם: ביטא-קרוטן, ליקופן לוטאין וזאקסנטין. ליקופן אחראי לצבע האדום של עגבניות, אבטיח ופלפלים אדומים. לוטאין וזאקסנטין – נמצאים בירקות ירוקים ולבנים כמו שומר וקישוא. ביטא-קריפטוקסנטין – נמצא בפפאיה, אננס וירקות כתומים.

פאפאיה
צילום: pxhere

לסיכום, הקשר בין תזונה עשירה בירקות לבין שמירה על בריאות העיניים הוא ברור ומוכח. ירקות צבעוניים כגון גזר, ברוקולי, עגבניות ועלים ירוקים כהים מספקים מגוון רחב של מרכיבים תזונתיים חיוניים שתורמים לתפקוד תקין של העיניים. אכילת ירקות היא השקעה קטנה שעשויה להניב תשואה גדולה של ראייה חדה ובריאה לשנים ארוכות.

Back to top button