בהתאם להנחיית שר החוץ ישראל כ"ץ, הסתיים לפני קצר (שישי) דיון במשרד החוץ בראשות מנכ"ל משרד החוץ, ובהשתתפות בכירים במשרד החוץ ונציגים בכירים ממשרד הכלכלה ורשות המיסים. בדיון הוחלט לקדם, בשיתוף פעולה בין-משרדי, מספר החלטות משמעותיות ואופרטיביות כמענה להחלטתו החד צדדית של טורקיה לעצור את הסחר עם ישראל.
בין הצעדים המרכזיים שסוכם לקדם:
* פעולה לצמצום כל קשר כלכלי בין טורקיה לרשות הפלסטינית ולעזה (טורקיה היא מדינת הייבוא הכי גדולה לרשות, וסך הייבוא שלה לרשות עומד על כ-18%).
* פנייה לפורומים כלכליים בינלאומים לבחינת סנקציות כנגד טורקיה על הפרת הסכמי הסחר.
* בניית בנק חלופות רחב, בשיתוף משרד הכלכלה, על מנת למצוא בטווח הזמן המיידי אלטרנטיבות למשק הישראלי בשלל תחומים ומוצרים.
* סיוע למגזרי ייצוא ישראלים שנפגעו. שר החוץ כ"ץ פנה לשר האוצר סמוטריץ' כדי לקדם חבילת סיוע למגזרי ייצוא בישראל שעשויים להיפגע מההחלטה הטורקית.
השר כ"ץ מסר: "לא ניכנע לסחיטה ולאיומים של ארדואן. הכלכלה הישראלית יותר חזקה מדיקטטור כמו ארדואן שמפר הסכמים ופועל בשירות החמאס. מי שנוקט בצעדים חד צדדיים נגד הכלכלה הישראלית, יקבל תשובה כואבת והולמת. ארדואן רוצה לפגוע בישראל, אבל יפגע בעיקר בכלכלה הפלסטינית. עוד צעד 'מבריק' של הדיקטטור שחולם להיות סולטן. הנחיתי לצמצם כל קשר כלכלי בין ארדואן ובין הרשות הפלסטינית ועזה. ישראל תייצר אלטרנטיבות ליבוא מטורקיה על ידי הגדלת הייצור המקומי ומציאת חלופות מדיניות ליבוא. הכלכלה הישראלית חזקה והכלכלה הטורקית תיפגע הרבה יותר מהכלכלה הישראלית, בשל מאזן הסחר בין המדינות. זו טעות שארדואן עוד יתחרט עליה".