ח״כ כסיף: לחקור הזדהות מתנחלים עם ארגון הטרור "כך" במצעד הדגלים
חה״כ עופר כסיף פנה היום (שישי) ליועמ״שית הממשלה עו״ד גלי בהרב מיארה, לחקור הזדהות אסורה של מתנחלים עם "ארגון הטרור כך" במהלך 'מצעד הדגלים' בירושלים השבוע. במהלך השנה האחרונה פנה ח״כ כסיף מספר פעמים ליועמ״שית בשל הצגת סמלי תנועת "כך" על ידי פעילי ימין במרחב הציבורי ובאירועים שונים בירושלים, בתל אביב וברמת גן, מבלי שהתקבל מענה מהותי ביחס לחובתה של מערכת אכיפת החוק למנוע זאת ומבלי שהדבר הוביל לשינוי מדיניות נדרש בסוגייה.
חה״כ כסיף מזכיר בפנייתו כי, "המשטרה לא פעלה על מנת למנוע מפגן טרוריסטי והזדהות המונית בלתי חוקית עם ארגון טרור, לא ביצעה כל פעולת אכיפה ואפשרה בפועל את נרמול העבירה בכך שמנעה מאזרחים שומרי חוק להסיר מדבקות עם סמל תנועת הטרור "כך" שהודבקו על רכוש פלסטיני, ואף הרחיקה אותם מהאזור בטענה כי הפעילות מאושרת על ידי המשטרה."
כסיף מדגיש בנוסף: "זאת עדות ברורה ללאות של מערכת אכיפת החוק ביחס לארגון הטרור "כך", ולחסינות בפועל הניתנת לתומכיו. אין פלא שכאשר ניתנת לארגון טרור מוכרז דריסת רגל באירוע ציבורי המוני, מתלווים אליו גם אירועי הפרת חוק ברוחו הגזענית והלאומנית של ארגון הטרור כדוגמת תקיפת עיתונאים ופלסטינים, הרס רכוש וונדליזם ועוד״.