טכנולוגיהמבזקים

יזם ההייטק על מקומה של ישראל במרוץ הגלובלי ל-AI: "חובבני, בלי עומק״

בדיון שהתקיים היום (שלישי) בנושא מעמדה של ישראל במירוץ הגלובלי בבינה מלאכותית, הדגישו אנשי הייטק בכירים את החשש הגובר בקרב התעשייה בישראל מפני פיגור משמעותי בתחום הבינה המלאכותית. יו"ר הוועדה והיזמים קראו בדיון לממשלה להשקיע משאבים רבים יותר בתחום זה ולהעניק לישראל יתרון אסטרטגי ולחזק את מעמדה כמובילה בבינה מלאכותית.

יו"ר הוועדה, חברת הכנסת אורית פרקש הכהן "דווקא בימים האלה של מלחמה, גירעון גדול, ואתגרים רבים למדינת ישראל בכל התחומים, הדיון הזה חשוב. מה שקורה בעולמות הטכנולוגיה בעולם זה מירוץ בינלאומי אמיתי, בקצבים ובתקציבי עתק שלא ראינו כמותם. ישראל לא יכולה לבוא ולהגיד שאנחנו במקום מצוין, כשאנחנו הולכים ויורדים בדירוגים וכשהמציאות משתנה כך.״

״אני קוראת מכן שוב לטפל בעצמאותה הטכנולוגית של מדינת ישראל, ולהתחיל לראות בזה כנושא של ביטחון לאומי. על הממשלה לקבוע חוקים שמעלים את הנושאים האלה כנושאי ביטחון לאומי. להקים מועצה לביולוגיה סינתטית, להקים תוכנית השקעות רחבה של תשתיות ועצמאות טכנולוגית בישראל, לפעול ליצירת אקו סיסטם בדומה לחקיקות האמריקאיות, להקים צוות ממשלתי דחוף ולקדם תוכנית להשבת מוחות וחוקרים ישראליים", הוסיפה.

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן

מייקל אייזנברג, שותף כללי בקרן הון סיכון ״אלף״, אמר: בדיון "כשקמה הממשלה נפגשתי פעמים רבות עם שרי האוצר, הכלכלה והמדע, נכתבו תוכניות, רובן עדיין במגירה. כמו שבמאה הקודמת היו מדינות גרעיניות וכאלה שלא, בעתיד הנראה לעין יהיו מדינות בינה מלאכותית וכאלה שלא״.

״אין לנו פריבילגיה לא להיות מובילים. רק ככה נשפיע בעולם לקדם ערכים יהודים וישראלים. כרגע תכנית האוצר בנושא היא של 700 מיליון – זה מעט מדי כי אנחנו מאחרים. זה צריך להיות 7 מיליארד. הבית הזה מלא בחובבנים לצערי. אין עומק אין אסטרטגיה ואין יעדים. יש המון ישראלים שנמצאים בעולם בתחומי בינה מלאכותית שרוצים לבוא לארץ אבל אין להם למה". הוסיף.

ד"ר דן דוידי, מנכ"ל ומייסד 'אור', אמר: "אנחנו צריכים להגדיר מטרות, ממשלת ארה״ב עשתה את זה טוב מאוד. הם לא קבעו ליזמים או ליצרנים איך לעשות את זה, תקצבו דרך סובסידיות והשקעה בתשתיות את הדרך לעשות את זה. ממשלת ישראל צריכה כמו שידעה להקים את כיל, להקים תשתיות פיזיות"

נתי אמסטרדם, דירקטור אזורי, אנבידיה ישראל: ״אנחנו נמצאים היום בתחילתה של מהפכה תעשייתית חדשה, מהפכת הבינה המלאכותית. ישראל היא מובילת הייטק עולמית עם חוקרים ומדענים פורצי דרך, וכדי שנמשיך להוביל גם בעידן ה-AI, צריך להקים ולהעניק לתעשיה הישראלית גישה לתשתיות מחשוב על לבינה מלאכותית – שיאיצו את ההון האנושי בישראל בכל התחומים והתעשיות, ומן הצד השני יאפשר לאזרחים הישראליים ליהנות גם הם מהפירות של מהפכת ה-AI״

ועדת משנה בינה מלאכותית
צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

Back to top button