בריאותמבזקים

גרים אחד ליד השני, מעולם לא נפגשו – ולבסוף הציל את חייו

כשד״ר אורלב יצא בבוקר עם אשתו בדרך לעבודתו במרכז הרפואי שערי צדק זה היה נראה כמו עוד יום רגיל. הוא לא שיער שיראה אדם מחוסר הכרה סמוך לביתו, ובהמשך היום יפגוש אותו שוב בחדר הצנתור.

ביציאה מביתו, הבחין אורלב באיש שרוע על המדרכה הסמוכה, כאשר עוברי אורח עוברים לידו ולא ניגשים אליו. כאשר ניגש אליו, הבחין שהוא לאחר אובדן הכרה עם חסר חמצן, הזמין עבורו אמבולנס וליווה אותו לשערי צדק, שם התברר כי האיש סובל מקריש לב בריאה, ולכן הוכנס לחדר צנתור ע"י ד"ר אורלב לשאיבת הקריש.

״לאחר שאשתי ניגשה אליו ראשונה והחנתי את הרכב, ניגשתי אל האיש שאמר ששמו חיים, בשנות ה-50 לחייו וגר בבניין סמוך. שמתי לב כי הוא התעלף ואף קיבל חבלה בראשו מהנפילה. לאחר שיחה קצרה ובדיקה, הבחנתי בסטורציה נמוכה בעזרת המכשיר שנמצא עלי באופן קבוע, והיה לי ברור שצריך לנסוע איתו בדחיפות לבית החולים" . ד"ר אורלב לא עזב את חיים, וליווה אותו באמבולנס מד"א עם הנהג-חובש אברהם נקש למיון במרכז הרפואי שערי צדק.

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן

״נכנסתי איתו למיון, עדכנתי את הצוות במצבו שדורש בירור מהיר. תוך זמן קצר ד"ר טרגין וד"ר גולד מהמיון אבחנו כי הוא סובל מקריש דם ברגל שעלה לריאות. לאחר בדיקות דם סיטי ואקו לב הבנו שצריך לאשפזו בטיפול נמרץ לב, וכדאי להוציא בהקדם את הקריש הגדול שנמצא בעורק הריאה. יש לציין שהעובדה שחיים איבד את ההכרה יכולה להיות ביטוי של קרישי דם מסוג זה״.

ד״ר אורלב, ביחד עם פרופ' דני דביר מנהל קרדיולוגיה התערבותית וחדרי צנתור ופרופ' אלעד אשר מנהל היחידה לטיפול נמרץ לב הכניסו את חיים לחדר הצנתור, וביצעו שאיבה של קריש גדול מאוד בעזרת טכנולוגיה חדשה(אינרי) שנכנסה לאחרונה לשימוש בשערי צדק.

״לשמחתי ההליך עבר בהצלחה והוצא קריש דם גדול מאוד. חיים נכנס תוך זמן קצר מאוד להליך, ומצבו התייצב והוא משתחרר בקרוב לביתו. במקרים שכאלה חשוב מאוד לזהות את הבעיה, ולהיכנס לצנתור בהקדם על מנת למנוע הדרדרות במצב ולשפר את יכולת ההחלמה."

דר' אורלב מסכם "במזל ראיתי את חיים ברחוב שוכב על המדרכה, ובמקרה נסעתי דרך ההרחוב ההוא באותו היום, אך אם לא הייתי שם לב אליו הסיפור יכל להיגמר אחרת. אני קורא לציבור לפקוח עיניים, לא להסס ולגשת לאדם שנראה שסובל מחולשה או קושי , להתקשר למד"א ולהזמין אמבולנס באופן מייד. זה יכול להציל חיים״.

״אני מדריך טיולים, טיילתי בכל העולם וראיתי בתי חולים רבים ומעולם לא קיבלתי יחס טוב כמו בשערי צדק״ מספר חיים.

״במזל גדול ד״ר אורלב ראה אותי ועזר לי, ומשם ליווה אותי בכל התהליך כולל בהליך הרפואי עצמו. זה מצחיק כי אנחנו שכנים, ממש גרים אחד מול השני, ולעולם לא נפגשנו. אני מודה מכל ליבי לד״ר אורלב ולכל הצוות הרפואי במחלקת קרדיולוגיה במרכז הרפואי שערי צדק שהצילו את חיי״.

ד״ר אמיר אורלב
צילום: דוברות שערי צדק

Back to top button