טכנולוגיהמבזקים

ניסוי חקלאי מרגש: גידול מלונים על מים באוויר

היחידה לחקלאות וחדשנות גולן, עוסקת כל העת בניסויים ופיתוחים שונים, ומצטיינת בחשיבה מחוץ לקופסא ומציאת פתרונות חדשניים לחקלאי הגולן. בקיץ הזה, הבשורה מגיעה מניסוי משותף עם חברת הזרעים אוריג'ן שמעורר עניין רב בקרב מגדלי המלונים, הניסוי מתמקד בגידול מלון פרמיום במודל הידרופוני, התוצאות עד כה מפתיעות ומרגשות.

יש מלון צהוב, מלון כתום ויש גם מלון ירוק, אך עד כה כולם גדלו במקשה על הקרקע. בחוות היישום וההכשרה, של היחידה לחקלאות וחדשנות גולן, במושב אבני איתן, מעדכנים כי הניסוי במלון הידרופוני, מעורר עניין רב בקרב מגדלים רבים ברחבי הארץ מגיע בימים אלו לשיאו.

במהלך השנה האחרונה הובאה מספרד, ישירות לגולן מערכת גידול הידרופונית, רב שכבתית המשולבת עם מצעים מנותקים במטרה להגביר באופן ניכר את קצב הגידול ולהניב תוצרת חקלאית באיכות הגבוהה ביותר. "בחממה מתקבל מראה מרהיב שמזכיר שורות שורות של מדפי ערוגות בסופר מהם צומחים בגאון מלונים משובחים, על מים ולגובה", הוסיף יאיר גולן מנהל היחידה לחקלאות וחדשנות גולן במכון שמיר.

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן

ריטה מונדר אגרונומית ראשית ביחידה לחקלאות וחדשנות גולן, שמלווה את הניסוי ציינה: "קצב הצימוח אינו בר השוואה לחלקות הביקורת בקרקע, כמובן שלאור התפתחות הצמח המהירה החנטות מתקיימות מוקדם מהמצופה, המטרה המרכזית שתבחן בשבועות הקרובים היא איכות הפרי בהיבט הנראות והטעם".

מלון - גידול באוויר
ריטה מונדר אגרונומית ראשית, היחידה לחקלאות וחדשנות גולן. צילום: מוריה סנדלר.
מלון - גידול באוויר
היחידה לחקלאות וחדשנות גולן. צילום: מוריה סנדלר.
מלון - גידול באוויר
היחידה לחקלאות וחדשנות גולן. צילום: מוריה סנדלר.
מלון - גידול באוויר
היחידה לחקלאות וחדשנות גולן. צילום: מוריה סנדלר.

Back to top button