הקרוואנים של הציונות הדתית בדרך לעזה. וייס: אף עזתי לא יישאר בעזה
"אנחנו מתכונים להקים ישוב קרוב מאוד לגדר, אנחנו מקווים שזה יהיה בתוך רצועת עזה אבל אם זה יהיה בשלבים כמו שהיה ביהודה ושומרון ובגולן – גם לזה אנחנו מוכנים", אמרה דניאלה ווייס, יו"ר תנועת נחלה, בפאנל שהתקיים אתמול (שני) במסגרת אירוע הערכות להתיישבות ברצועת עזה. האירוע כלל לינה בשטח יחד עם משפחות גרעיני ההתיישבות שמבחינתם מוכנים כבר מחר להתיישב ברצועה. המשפחות לנו ב"עיר סוכות" ענקית על גבול עזה.
וייס הוסיפה: "כבר הזמנו ושילמנו על 40 מבנים כדי להתחיל התיישבות באופן מיידי, והכוונה היא להיכנס לעזה". האירוע התקיים באתר מחסני התחמושת הבריטית הצופה על ציר נצרים, בהשתתפות שרים, ח"כים, משפחות שכולות וכמה משפחות חטופים. על פי המארגנים, מעל 3,000 אנשים מכל הארץ הגיעו להביע תמיכה בחידוש ההתיישבות ברצועת עזה.
במהלך היום התקיים פאנל ב"סוכת התקומה", בו התייצבו משפחות שכולות, משפחות חטופים ולוחמים וקראו להתיישב בחבל עזה. ענבל פיטוסי, אמו של הלוחם ישי פיטוסי ז"ל, שעל שמו נקרא גרעין יש"י לעזה, אמרה: "אנחנו מצדיעים לתנועת נחלה שפועלת להתיישב בחבל עזה. בעזרת השם נפתח את ההתיישבות, החינוך והביטחון, וכל החטופים, כולל הדר גולדין, יחזרו."
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
ריקי ברוך, גיסתו של אוריאל, אשר נרצח ונחטף לעזה, ציינה: "הגעתי לכאן היום לתמוך במהלך כל כך מוסרי. אחרי 20 שנה שנתנו להם את עזה, קיבלנו את ה-7 באוקטובר, ורק אם ניקח את האדמה הם יבינו שהם צריכים להחזיר את החטופים."
בסיום הפאנל התקיימה חתימה על אמנת ההתיישבות, כאשר משפחות שכולות ומשפחות חטופים ולוחמים הצהירו על מחויבותם לחידוש ההתיישבות ברצועת עזה. המסמך אותו חתמו המשתתפים מדגיש כי "המסמך אותו אנו חותמים היום, אינו רק הצהרה על כוונותינו לעתיד, אלא הוא מחויבות עמוקה לתקומה ולחידוש ההתיישבות, וביטוי ברור לכך שבמלחמה הזו, לצד הכאב והאובדן, עלינו לצמוח מחדש, לחזק את עם ישראל על אדמתו, ולתת תשובה ציונית ונחושה לאויבינו."
לאחר הפאנל התקיים האירוע המרכזי, בו דיברו שרים בממשלה. השר בצלאל סמוטריץ', לנושא חידוש ההתיישבות ואמר: "למען האמת, די ברור לי שבסופו של דבר תהיה התיישבות יהודית ברצועת עזה. כמו שהיה ברור לי לאורך כל השנים מאז הגירוש מגוש קטיף שלא ירחק היום ונידרש לכבוש את עזה מחדש."
גם השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, אמר: "אם אנחנו רוצים — אנחנו יכולים לחדש את ההתיישבות בעזה. אנחנו יכולים להקים מחדש את כפר דרום, את נצרים, ואת עצמונה. אנחנו יכולים לעשות עוד דבר – לעודד הגירה. האמת היא שזה הפתרון הכי מוסרי, הכי נכון. לא בכפיה, אבל להגיד להם: 'אנחנו נותנים לכם את האפשרות, לכו מכאן לארצות אחרות'. ארץ ישראל שלנו!"
שר הנגב, הגליל והחוסן הלאומי, יצחק וסרלאוף (עוצמה יהודית), התייחס לשיח סביב האירוע והוסיף: "שמעתי שיש כאלה שאומרים הכנס משיחי. מה זה משיחי? אנחנו חלמנו 2,000 שנה להקים כאן מדינה, להקים כאן ממלכת כהנים וגוי קדוש. נחזור הביתה. מי שחולם על מדינה יהודית בציון אז הוא משיחי, שיקראו לנו כך."
דניאלה וייס הציגה את חזון תנועת נחלה לגבי חידוש ההתיישבות: "מי שהתחיל את המלחמה הזו ישלם. אף עזתי לא יישאר בעזה בלי יוצא מן הכלל. אלו שקרויים 'לא מעורבים', מדינות העולם הנאורות צריכות לדאוג לקבל אותם. עם ישראל ישוב לנגב המערבי עד לים התיכון."
וייס הוסיפה: "במשך 50 שנה בהתיישבות בשומרון, אני רואה כיצד מה שהיה נראה בלתי ריאלי הופך לריאלי. בימים האחרונים חתמה תנועת נחלה על חוזה בהיקף של מיליונים להקמת נקודת התיישבות. בהתחלה אולי בצד הזה של הגדר, אבל מהר מאוד בצד השני נקים את היישובים הראשונים בחבל עזה."
נציגי גרעיני ההתיישבות הבהירו כי ההתיישבות בחבל עזה היא לא רק פתרון ביטחוני אלא גם יעד לאומי שמטרתו לחזק את אחיזת העם היהודי בארצו. "האויב אולי מנסה לפגוע בנו, אבל ההתיישבות היא הדרך להבטיח את ביטחונם של תושבי העוטף ושל מדינת ישראל כולה."
ראש מועצת שומרון, יוסי דגן, קרא אף הוא לממשלה לאשר את חידוש ההתיישבות ברצועה: "אוסלו וההתנתקות הביאו עלינו את השואה הזו – באנו לכאן כדי לתקן. אני קורא לראש הממשלה ולשרים, אשרו בישיבה הקרובה את חידוש ההתיישבות היהודית בחבל עזה!"