מבזקים

נועה ארגמני: החזון התגשם כשעמדה מולנו

"המטרה שלנו תמיד הייתה לשחרר את נועה. לא ציפינו לשום פרס, את הפרס האמיתי קיבלנו במבצע ארנון", אומר יאן גורז'לצן, אחד מהחברים של נועה ארגמני, אשר פעלו לשחרורה משבי חמאס. עם זאת, החבורה הזו תזכה באות כבוד מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב ביום ה-8 בדצמבר.

הטקס השנתי באוניברסיטה נערך ביום האזכרה הממלכתי לדוד בן-גוריון, במהלכו מוענק אות בן-גוריון לאנשים ולנשים שמקיימים את מורשתו של ראש הממשלה הראשון. מקבלי הפרס הם אישים שהיוו מובילי דרך, תרמו תרומה משמעותית, והוכיחו מנהיגות וחזון. השנה, בין מקבלי האות, יהיו גם 11 מחבריה של נועה, אשר ניהלו מאבק עיקש לשחרורה, בהם עמית פרפרה, רוני כהן וואז, יאיר כהאן, בר רהב, אופיר תמיר, תמרה גוקובסקי, שלומית-אור מרסיאנו-גולדשטיין, יאן גורז'לצן, סתיו דואיב, נועה שטרן ואמיר מועדי.

אופיר תמיר מתאר: "כשהודיעו לנו על קבלת אות בן-גוריון, הרגשנו שזה מסכם את כל המאמצים להחזיר את נועה. זה היה מחמם את הלב". עמית פרפרה מוסיף: "ב-7 באוקטובר היינו בשוק, אך התעשתנו והבנו שעלינו לפעול במהרה. המטרה שלנו הייתה להבעיר את הסיפור של נועה בכל בעולם". בתחילה, השניים חשבו כי השחרור יתממש תוך שבוע, ולא תיארו לעצמם כי זה יימשך זמן כה רב.

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן

פרפרה ותמיר, סטודנטים להנדסת תוכנה ומערכות מידע באוניברסיטת בן-גוריון, מכירים את נועה מלימודיהם. גורז'לצן, שהוא סטודנט לרפואה ופרמדיק, מכיר את נועה מתקופת הנעורים. תמיר מספר: "היינו 11 חברים פעילים, ומעל ל-200 איש נרתמו לסייע. התמקדנו בהכוונת תמיכה למשפחת ארגמני, נפגשנו עם רופאים וכמובן, יצאנו במשלחות לארה"ב, אוסטרליה, צרפת, הולנד ודנמרק כדי להגביר את המודעות לסיפור של נועה".

במהלך פעילותם, נפגשו החבורה עם מזכ"ל האומות המאוחדות ושגריר סין באומות המאוחדות, כשהם נותנים דגש למעמדה של האם הסינית של נועה, ומדגישים כי סין יכולה לסייע בשחרורה. הם גם העבירו ראיונות לתקשורת עולמית, במטרה להאיץ את החזרתה של נועה.

"שמרנו על התקווה לאורך כל הדרך", אומר פרפרה. "אם לא הייתה לנו תקווה, לא היינו פועלים. אבל היו רגעי ייאוש. לדוגמה, כשהתחילו לשחרר נשים צעירות בעסקת החטופים, ציפינו שגם נועה תהיה ביניהן, אך כשראינו שהיא לא שם, התעורר בי דיכאון". גורז'לצן מסכים עם תחושת הייאוש שבלבלה את החבורה, ורק החשבה על נועה המשיכה להניע אותם. הוא מוסיף: "החיים שלנו השתנו".

אחר כד, התמדה והמאבק נשאו פרי, ונועה שוחררה משבי חמאס במבצע חילוץ ב-8 ביוני 2024. המבצע נקרא על שמו של רב-פקד ארנון זמורה ז"ל, מפקד צוות הימ"ם שנהרג במהלך ההשתלטות. יחד עם נועה שוחררו גם שלושה חטופים נוספים.

גורז'לצן מתאר את התחושות ביום השחרור: "שבוע לפני השחרור הכל נראה כמו שמועות, ואז הבנו שזה קורה". כשפגש את נועה לאחר שחרורה, התרגשות עטפה אותו. "זה היה יום שמלא באושר".

מנהיגי החבורה מדברים על השפעת האירועים על חייהם. "החוויה שינתה אותי כבן אדם", אומר פרפרה. "הבנה חדשה מהו מה שחשוב באמת בחיים". גורז'לצן מוסיף כי החברוּת שגיבשו במהלך המאבק היא דבר יקר וכי ההקרבה ונכונותם לסייע הייתה חוויה מרגשת ומעוררת הערצה.

תמיר מדגיש: "זוהי תקופה שהביאה אותי לעיתים לאי נוחות אישית, שכן במשך שהותה של נועה בשבי, חשתי שאיני יכול להשקיע בעצמי". לדברי גורז'לצן, עם שובה של נועה, "המעגל נסגר ואני יכול להתפנות לחיים שלי".

פרפרה אומר, "המצב הנוכחי לא יאפשר לנו לחזור לשגרה אמיתית עד שיבואו כל החטופים והמלחמה תסתיים".

Back to top button