האם חוק פלדשטיין נועד להסתיר קונספירציה נסתרת?
הצעת חוק המיועדת להעניק חסינות מהעמדה לדין לגורמים צבאיים אשר מוסרים מידע סודי לראש הממשלה, לשר הביטחון או לשרים אחרים בתחום אחריותם, צפויה לעלות היום לדיון ולאישור בוועדת השרים לענייני חקיקה. הצעה זו, המוקדמת על ידי חברי הכנסת חנוך מילביצקי ועמית הלוי מהליכוד, נקראת "חוק פלדשטיין".
גורמים ביטחוניים הביעו התנגדות חריפה לחוק, וטוענים כי הוא נובע מקונספירציה ואינו מתייחס למציאות. לדבריהם, המסמך המדובר כלל לא הגיע לידי ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ולכן אין כל בסיס לדיון בהצעת החוק.
הגורמים הביטחוניים הסבירו כי מי שמקדם חוק כזה לא מבין את המערכת ואת תהליכי העבודה שלה. הם ציינו כי במערכות המודיעין קיימת שיטה מסודרת להעברת מידע, תוך סינון של אינפורמציה על פי קריטריונים של חשיבות לביטחון המדינה. רק מידע קריטי ומועיל מגיע לגורמים הבכירים, ובכך נעלמות הידיעות שאינן רלוונטיות.
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
בנוסף, הגורמים המליצו למקדמי החוק להתמקד בהגדלת כוחות הביטחון והמודיעין, במקום בחקיקה שאינה מועילה. הם תיארו את החוק כהצעת חוק אבסורדית, שמסבה חשש לגבי השלכות עתידיות.
חבר הכנסת גדי איזנקוט ציין כי ועדת השרים לחקיקה תדון בהצעת החוק להענקת חסינות לאנשי ביטחון על העברת מידע מודיעיני רגיש. לדבריו, מדובר בחוק אישי המיועד לספק הגנה רטרואקטיבית לאנשים שעומדים בפני כתבי אישום חמורים, אשר כוללים טענות לגרימת נזק בטחוני למדינת ישראל.
איזנקוט הזהיר מפני חקיקה שאולי תפגע בביטחון המדינה ואף תערער את הקשרים בין הדרג המדיני לכוחות הביטחון. הוא הדגיש כי ללשכת ראש הממשלה קיימת גישה בלתי אמצעית לכל המידע המודיעיני של כל גופי האיסוף והמחקר, וההכחשה לנוכחות מידע זה היא שקרית ופוגמת באמון הציבור במערכת הביטחון.
בסיום דבריו, איזנקוט הקריא לממשלת ישראל להפעיל אחריות לאומית ולא לתמוך בחוקים המזיקים ליכולות החיוניות להגנת המדינה.