האם חוק פלדשטיין נובע מקונספירציה שמאחוריה?
הצעת חוק המציעה מתן חסינות מהעמדה לדין עבור גורמים צבאיים המוסרים מידע סודי לראש הממשלה, לשר הביטחון או לשרים אחרים בתחומי אחריותם, צפויה לעלות היום לאישור ועדת השרים לענייני חקיקה. ההצעה, המקדמת על ידי חברי הכנסת חנוך מילביצקי ועמית הלוי מהמפלגה הליכוד, זכתה לשם "חוק פלדשטיין".
גורמים ביטחוניים הביעו התנגדות נחרצת להצע, וטוענים כי היא נובעת מקונספירציה ושמתייחסת לאירוע שלא התרחש במציאות. אותם גורמים ציינו כי המידע המוזכר לא הגיע לידי ראש הממשלה וכי נתניהו לא ראה את המסמך המדובר.
עוד הוסיפו הגורמים הביטחוניים כי מי שמקדם חוקים כאלה אינו מבין את מערכת המודיעין. בהסבירם את המצב, הם ציינו כי במודיעין קיימת מערכת מסודרת להעברת מידע, שבה מסננים את המידע המגיע מלמטה למעלה. לפי הגורמים, ישנם מאות אנשי מודיעין שמסננים את המידע ומקנים עדיפות למידע קריטי שקשור לביטחון המדינה, כך שהמידע הרציני ביותר מגיע בסופו של דבר לידי בכירים, כולל בלשכת ראש הממשלה.
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
לסיום, הגורמים ביקשו מהתומכים בחוק למקד את מרצם בהקמת הכוחות והשירותים הביטחוניים במקום לעסוק בחקיקה. לטענתם, "חוק פלדשטיין" הוא אבסורדי ומקשה להבין מה המטרה הסופית שהוא מבקש להשיג.
בין המתנגדים לחוק נמצא גם חבר הכנסת גדי איזנקוט, שהביע התנגדות בפני ועדת השרים לחקיקה. איזנקוט טען כי מדובר בחוק המיועד להעניק חסינות לאנשי ביטחון המספקים מידע מודיעיני רגיש לדרג המדיני. לדבריו, החוק הוא אישי ונועד להעניק הגנה רטרואקטיבית למי שעומדים כיום מול כתבי אישום חמורים.
איזנקוט הבהיר כי עליו להיזהר מחקיקה שעלולה לפגוע בביטחון המדינה וביחסים בין הדרג המדיני לבין צה"ל, השב"כ והמוסד. הוא הדגיש כי ללשכת ראש הממשלה קיימת גישה ישירה לכל החומר המודיעיני, וכי הטענות על מידורו של ראש הממשלה הן שקריות ומסוכנות, שמנוצלות לצרכים פוליטיים, ובכך פוגעות באמון הציבור במערכת הביטחון.
בסיומו של דבר, פנה איזנקוט לשרים בבקשה לנהוג באחריות לאומית ולא לתמוך בחוק שמסכן את יכולות הביטחון החיוניות של מדינת ישראל.