ח"כ רם בן ברק: "המלחמה הנוכחית تحققת פנטזיה של קבוצה קיצונית"
חבר הכנסת רם בן ברק (מפלגת יש עתיד) שוחח היום (ראשון) עם מיה זיו-וולף ופרופ' אריה אלדד ברדיו 103fm על ההצהרה של שר הביטחון והרמטכ"ל לשעבר, משה (בוגי) יעלון, אשר טען כי ישראל בדרך לביצוע טיהור אתני ברצועת עזה. תחילה, הביע בן ברק הסתייגות מהביטוי שטען יעלון: "השימוש במושג טיהור אתני אינו נכון. אינני בטוח מה הייתה הכוונה של יעלון, ואם הוא אכן התכוון לכך, עליו להתנצל. אני עצמי לא הייתי משתמש בביטוי זה".
עם זאת, בן ברק הזהיר מפני פעולות של גורמים בקואליציה שמעודדים ההתיישבות היהודית בלב הרצועה. הוא ציין כי אם יגרשו את הפלסטינים ויבנו התנחלויות במקום, הדבר עשוי להיחשב למעשה לא חוקי. "אני מקווה שצה"ל, לאחר שיסיים את המבצע, יחזיר את האוכלוסייה למקומה. עשינו זאת ברפיח – הודענו לאוכלוסייה להתפנות ונלחמנו במחבלים. זו פרקטיקה מקובלת. למרות שהרבה אנשים סובלים מכך, לפחות הם לא מתים כתוצאה מזה", הסביר.
בן ברק המשיך וציין כי השר בן גביר היה מעוניין לגרש את כל העזתים כדי לבנות התנחלויות, והוא לא היחיד בהשקפה זו. הוא ביקר את המלחמה הנוכחית, אותה תיאר כמלחמה פוליטית שצריכה להסתיים, והביע חשש מהמצב הנתון בעקבות ההתפתחויות האחרונות.
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
בנוסף, בן ברק התייחס לדברים שנאמרו בשיחה המשותפת עם חבר הכנסת לשעבר דני דנון, שבה קרא לאפשר לעזתים להגר מהרצועה. הוא הסביר כי מדובר בפניות שהתקבלו מ-23 משפחות נוצריות שברשותן ויזה לאוסטרליה, והביע את דעתו שצריך לאפשר למי שיש בידו ויזה לצאת מעזה. בן ברק הבהיר כי אינו מעודד את ההגירה, אלא מאמין שכל עזתי צריך לפעול כרצונו.
לגישתו, הבעיה המרכזית בעזה היא חטופים רבים שעדיין נמצאים שם. הוא ציין את ההזמנה לכנס שייערך בעזה בשנה הבאה, מהלך שרוב אזרחי ישראל מתנגדים לו, ונשאל אם המלחמה הנוכחית משרתת פנטזיות של קבוצות קיצוניות.
באשר לעסקת חילופי חטופים, הביע בן ברק פסימיות לגבי הסיכוי להשגת עסקה בקרוב, והדגיש כי ראש הממשלה רוצה להישאר בשלטון, דבר שמקשה על המצב.
כמו כן, בן ברק הביע דאגה מהמצב בסוריה, והדגיש את הצורך בניהול דיון רציני בנושא. הוא הביע חשש מהמצב שבו עלולים להתהוות ג'יהאדיסטים שיתקרבו לגבול ישראל, והביע תקווה לכך שהמשטר האיראני יתמוטט, והדגיש כי יש להפיכות לבוא מבפנים.