החבר ההולנדי: וילדרס בוחר את הליכוד על פני ממשלתו
בשבוע שעבר בוטל ביקורו של שר החוץ ההולנדי, קספר ולדקמפ, על רקע ההצהרה של הולנד לפיה היא תכבד את צווי המעצר נגד ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ושר הביטחון לשעבר, גלנט. עם זאת, פוליטיקאי הולנדי נוסף, שהוא מהתומכים המובהקים בישראל, צפוי לבקר בארץ ולהתקבל בצורה chaleureuse מאוד. חירת וילדרס, מנהיג "המפלגה למען החירות", צפוי להגיע לישראל ביום ראשון הקרוב. הביקור לא יהיה במסגרת הזמנה רשמית מהכנסת או ממשרד החוץ, אלא בהזמנת מפלגת הליכוד.
במסגרת הביקור, יתכנן וילדרס פגישות עם בכירים ישראלים, כגון ראש הממשלה נתניהו, שר הביטחון ישראל כ"ץ, שר החוץ גדעון סער, שרת המדע גילה גמליאל ושר האנרגיה אלי כהן. נוסף לכך, יו"ר הכנסת, אמיר אוחנה, יעמוד לשירותו של וילדרס ויערוך לכבודו אירוע הכנסת, שבו הוא צפוי להעניק לו פרס מטעם מכון ז'בוטינסקי כהוקרה על ידידותו ועבודתו למען ישראל.
מלבד הפגישות הרשמיות, ביקש וילדרס לבקר במושב תומר שבבקעת הירדן, שבו התנדב במהלך נעוריו. תכנית הביקור עוררה מחלוקות בפרלמנט ההולנדי, והביקור עורר אזהרות של שותפים קואליציוניים בעניין התמיכה במועצה שמעבר לקו הירוק. ראש מועצת שומרון, יוסי דגן, שהוא אחד המובילים של הביקור, צפוי להדריך את וילדרס במהלך סיור בשומרון ובמקומות ייחודיים כגון המצפור הצמוד לגבעה של גדר היישוב פדואל.
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
העובדה כי וילדרס נמצא בהזמנה על ידי ראש מועצה מעבר לקו הירוק עוררה סערה משמעותית בפרלמנט ההולנדי, והובילה כמעט למשבר קואליציוני. בדיון שהתקיים בהאג, טענו שותפי הקואליציה של וילדרס כי הוא מפר את העמדה הנייטרלית ההולנדית בנוגע לשטחים הכבושים. בתגובה לביקורת הציבורית והמצב הרגיש בקואליציה, ביקש חירת וילדרס להיות אורח של מפלגת הליכוד, ויתאים את המסרים שיועברו במהלך הביקור, על מנת לעמוד בדרישות הקואליציה.
בעבר, וילדרס הביע עמדות נגד הכרה במדינה פלסטינית ועמד על כך ש"ירדן היא פלסטין", אך נראה כי במהלך הביקור הוא יימנע מהבעת דעות בנושא זה, ובמקום זאת יתמוך בזכותה של ישראל להגן על עצמה.