בצעד דרמטי: "חוק פלדשטיין" עבר בקריאה טרומית בתמיכת 59 חברי כנסת
ברוב של 59 ח"כים בעד מול 52 מתנגדים, הכנסת אישרה בקריאה טרומית את החוק העוסק במתן מידע סודי לראש הממשלה ולשרים. החוק, המגיע על רקע פרשת המסמכים המסווגים בלשכת ראש הממשלה, מעלה חשדות נגד היועץ אלי פלדשטיין. לפי ההצעה, מסירת מידע סודי לראש הממשלה, לשר הביטחון או לשר הרלוונטי לא תיחשב לעבירה, גם אם נעשתה תוך חריגה מסמכות או ללא רשות.
ח"כ חנוך מילביצקי, יוזם ההצעה מהליכוד, הסביר את הצורך בחוק החדש, וטען כי הדמוקרטיה בישראל נתונה תחת מתקפה מצד פקידות המסתירה מידע מהדרג המדיני. הוא קרא לעובדים המעוניינים להעביר מידע רגיש לראש הממשלה לעשות זאת, תוך הבטחה כי יזכו להגנה.
על פי דבריו של השר דוד אמסלם, ישנם מקרים שבהם מידע חיוני לא מגיע לידיעת ראש הממשלה, והוא טוען כי על שירותים כמו השב"כ, המוסד וצה"ל להעביר את המידע למקבלי ההחלטות. אמסלם מדגיש כי אדם במערכת המרגיש שעליו להעביר מידע לראש הממשלה יכול לעשות זאת ישירות, ולא ייחשב לעבריין פלילי במהלך הפסטיבל המנהלי.
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
מנגד, ראש האופוזיציה ח"כ יאיר לפיד הביע ביקורת חריפה על הקואליציה, והדגיש כי ראש הממשלה היה מודע למסמך ואינה עומדת בפני חקירה כראוי. הוא ציין את הסכנה שבכך שעובדי צה"ל עלולים לשלוח מסמכים סודיים למשרד ראש הממשלה, וטוען כי מדובר בחוק מביש מצד ממשלה שאינה פועלת לטובת אזרחי ישראל.
גם ח"כ גדי איזנקוט התנגד לחוק, וטען שהוא מנוגד לעיקרון העליונות המודיעינית של ישראל. הוא תיאר את החוק כהודאה בנזקים שייגרמו לביטחון הלאומי, וקרא לראש הממשלה להוקיע את הצעת החוק ולא לאפשר את קידומו, למען שמירה על ביטחון המדינה.