מבזקים

מחקר חדש מאשר: מרק העוף של סבתא באמת מחזק את החיסון

מחקר חדש מאשש: מרק העוף אכן מסייע במאבק במחלות

מסורת בת מאות שנים קיבלה חיזוק מדעי: מרק העוף, שנחשב מאז ומתמיד לתרופת סבתא יעילה נגד הצטננות ומחלות דרכי נשימה, הוכח כבעל השפעה חיובית על המערכת החיסונית במחקר שנערך בסין ופורסם בשנת 2022.

המחקר, שבחן את השפעת מרק עוף מזנים שונים על עכברי מעבדה עם פגיעה במערכת החיסון, הראה כי המרק מאט את תנועת התאים הדלקתיים, משפר את פעילות בלוטת התימוס האחראית על ייצור תאי חיסון מסוג T, ומשפיע לחיוב על מבנה הטחול – איבר חיוני במערכת החיסון.

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן

החוקרים בדקו גם את השפעת המרק על רמות הציטוקינים בגוף, חלבונים שעלייה ברמתם קשורה לתסמיני מחלה כמו צמרמורות, נזלת ושיעול. נמצא כי המרק תורם לשיפור המצב, אם כי המנגנון המדויק טרם הובהר.

מעבר להשפעתו החיסונית, למרק העוף יתרונות תזונתיים נוספים: הוא מספק נוזלים החיוניים בזמן מחלה, עשיר באשלגן מהירקות המסורתיים, ומכיל נוגדי חמצון חשובים מרכיבים כמו גזר, פטרוזיליה ובצל.

להכנת מרק בריא במיוחד, מומלץ להסיר את שומן העוף באמצעות הרתחה ראשונית, שטיפה והסרת השומן הנראה לעין. את הירקות כדאי להוסיף בסוף הבישול ולכסות את הסיר מיד, כאשר את הפטרוזיליה מומלץ להוסיף אחרונה.

Back to top button