שלב אחרי שלב: איך עורכים ומבצעים תוכניות בניה בצורה מדויקת?
תוכנית בניה כוללת את כל השרטוטים והמפרטים השונים שאמורים להציג את פרטי התכנון, הפריסה והבניה של פרויקט עתידי של מבנה מסוים. בדרך כלל, הדפסת תוכנית בניה מתבצעת על ידי חברה מתמחה בתחום, לה יש צוות שלם של אדריכלים ומהנדסים שתפקידם להנחות את כל תהליך הבניה לאורך כל הדרך. במאמר הבא, נסביר לכם כל מה שאתם צריכים לדעת על עריכת וביצוע תוכניות בניה בצורה מדויקת.
תוכניות בניה – מתי נצטרך אותן?
המטרה המרכזית של הדפסת תוכניות בניה היא לוודא כי המבנה נבנה בצורה יעילה, בטוחה וכמובן באופן אשר תואם את כל הסטנדרטים המתבקשים. תוכנית בניה אמורה לספק מדריך מקיף לצוות שיעבוד על הפרויקט, לרבות הקבלנים ובעלי מקצוע אחרים המעורבים בתהליך. במסגרת התוכנית נרצה לכלול גם שרטוטים מפורטים של כל יסודות הבניה, כמו הקירות, הרצפות, הגג ורכיבים חשובים אחרים. בנוסף, כל תוכנית בניה אמורה גם להכיל מפרט של חומרים, גימורים ומתקנים אחרים בהם נשתמש לכל אורך הפרויקט.
שלבים בתהליך הדפסת תוכניות בניה
רגע לפני שתחפשו אחר מקום אמין בו ניתן להדפיס את התוכנית, כמו למשל מכון העתקות – הרי שעליכם להבין איך זה עובד. להלן השלבים העיקריים:
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
• הגדרת הפרויקט – השלב הראשון כולל הגדרה מפורטת של היקף הפרויקט. נרצה לזהות את מטרות הבניה הספציפיות, כולל הגודל והפריסה שלהן וזאת במטרה להבין באילו דרישות ספציפיות נצטרך לעמוד ואילו אילוצים עשויים לפגוש אותנו לאורך הדרך.
• ניתוח האתר בו הפרויקט מתבצע – לאחר שהגדרנו את הפרויקט, נרצה לבצע ניתוח אתר יסודי באזור בו הפרויקט יתבצע. ניתוח יסודי ומקיף הוא שלב חיוני על מנת לזהות אתגרים או כל דבר אחר שעלול להשפיע על תוכניות הבניה שלנו.
• שלב הסקיצה: תכנון רעיוני – תכנון רעיוני שאמור לכלול סקיצות, דיאגרמות וסוגים שונים של מודלים תלת-מימדיים. שלב זה נועד לעזור לנו להמחיש את התוכנית ולהביא אותה לידי ביטוי בדרך ויזואלית.
• יצירת שרטוטים – לאחר שלב התכנון הרעיוני נצטרך לוודא כי התוכנית שלנו מאושרת. לאחר קבלת האישור, ניצור שרטוטים מפורטים. שרטוטים אלו אמורים לכלול בין היתר מידות מדויקות עבור כל רכיבי המבנה.
• רישום חומרים ומערכות – בשלב זה המהנדס או האדריכל אמורים להכין רשימה של כל החומרים בהם נשתמש לכל אורך הפרויקט.
• רישום מפרטים – המפרטים אמורים לתאר את תקני האיכות הדרושים עבור כל החומרים, לצד הגימורים, המערכות וכמובן גם הביצוע.
• היתרים – לבסוף, לאחר שהתוכנית מוכנה ברובה נצטרך להשיג את כל ההיתרים והאישורים הדרושים על מנת להוציא אותה לפועל ונעשה זאת דרך הרשויות המקומיות.
בשורה התחתונה
הדפסות תוכניות בניה היא חלק בלתי נפרד מכל פרויקט עתידי, ולכן יש צורך לבצע את ההדפסה עצמה אצל מקום מקצועי בעל ניסיון בתחום – כמו מכון העתקות.