מבזקים

אפוטרופוס לדין בגירושין: בין יעילות משפטית לטובת הילד

מינוי אפוטרופוס לדין בסכסוכי גירושין: בין יתרונות לחסרונות

בתי הדין הרבניים ובתי המשפט נוטים בשנים האחרונות למנות יותר מבעבר אפוטרופוס לדין לקטינים בסכסוכי גירושין. המינוי נעשה במקרים בהם ההורים מתקשים להגיע להסכמות בנושאים הנוגעים לילדיהם, כגון זמני שהות, חינוך, טיפולים ומעברי מגורים.

ההחלטה על מינוי אפוטרופוס לדין מתקבלת על ידי הערכאה המשפטית, לעיתים ביוזמתה ולעיתים לבקשת אחד ההורים או בהמלצת גורמי הרווחה. עם זאת, עולה השאלה האם האפוטרופוס לדין אכן מהווה מענה מיטבי לצורכי הילדים.

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן

על פי הנחיות משרד המשפטים, האפוטרופוס לדין אינו איש טיפול או מומחה, ואינו מהווה תחליף למתאם הורי או לגורמי פיקוח על הסדרי שהות. למרות זאת, המציאות בשטח מובילה למינויים תכופים, בין היתר בשל העומס הרב על מערכת הרווחה והמערכת המשפטית.

בין היתרונות הבולטים במינוי אפוטרופוס לדין ניתן למנות: קיצור משמעותי בזמני קבלת ההחלטות, ניטרליות מקצועית, ייצוג ישיר של עמדת הילדים, קיום מפגשים אישיים עם הקטינים וידע משפטי רלוונטי.

מנגד, החסרונות כוללים: היעדר הכשרה טיפולית מתאימה, אפשרות לחוסר שיתוף פעולה מצד הילדים, פגיעה אפשרית בקשר המשפחתי, צמצום סמכויות ההורים הטבעיות, וחוסר יכולת לבחור את זהות האפוטרופוס.

מומחים ממליצים לשקול בכובד ראש את המשמעויות של מינוי אפוטרופוס לדין ולהיוועץ באנשי מקצוע טרם נקיטת צעד זה, זאת כדי למנוע נזקים אפשריים למרקם המשפחתי ולרווחת הילדים.

Back to top button