עמית סגל על המלחמה, הקואליציה ועתיד המערכת הפוליטית
המערכת הפוליטית בישראל: בין אתגרי ההווה לתרחישי העתיד
עם התקדמות הלחימה בעזה, המערכת הפוליטית הישראלית ניצבת בפני אתגרים מורכבים ושאלות משמעותיות לגבי העתיד. בראיון מקיף, נחשפו הערכות לגבי השלבים הבאים במערכה, יציבות הקואליציה והאתגרים העומדים בפני הממשלה.
על פי הערכות, לאחר הפסקת האש בעזה צפויה ישראל להתמקד בשני מישורים עיקריים: המשך הביטחון השוטף ברצועה ופעילות צבאית מול איראן. במקביל, סוגיית חוק הגיוס מסתמנת כאתגר המשמעותי ביותר העומד בפני הקואליציה הנוכחית, כאשר קיים פער מהותי בין עמדות החרדים לבין דרישות הציבור הרחב.
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
בניגוד להערכות מוקדמות, לא נראה כי ראש הממשלה נתניהו מתכוון להרחיב את הממשלה בעת הזו. המחנות הפוליטיים נותרו מחולקים בעיקר סביב שאלת זהות ראש הממשלה, מה שמקשה על שינויים קואליציוניים משמעותיים.
בסוגיית לקיחת האחריות על אירועי 7 באוקטובר, עולה כי הצהרות האחריות מצד הדרג המדיני והצבאי נתפסות כבלתי מספקות ללא נקיטת צעדים מעשיים. המשמעות האמיתית של לקיחת אחריות צפויה להתברר בהמשך, אם בבחירות עתידיות או בסיום כהונות בדרג הצבאי.
בהתייחס למפה הפוליטית בישראל, ניכר כי הפילוג אינו מתמצה רק בשאלת התמיכה בנתניהו. בסוגיות מדיניות-ביטחוניות קיים רוב משמעותי לעמדות הימין, בעוד שבנושאי זהות המדינה התמונה מורכבת יותר. בתחום הכלכלי נשמר פער ניכר לטובת תפיסות ימניות, עם תמיכה של כ-60% לעומת 30% בגישות שמאל.