מבזקים

פרסום תמונות ילדים ברשתות: בין זכות ההורים לטובת הקטין

משרד המשפטים פרסם המלצות להגנה על פרטיות קטינים ברשתות החברתיות

הרשות להגנת הפרטיות במשרד המשפטים פרסמה השבוע המלצות חדשות שנועדו להגן על זכויותיהם ופרטיותם של קטינים ברשתות החברתיות. ההמלצות מתמקדות בתופעת ה-"Sharenting" – שיתוף מידע ותמונות של ילדים על ידי הוריהם ברשתות החברתיות.

על פי ההמלצות, חשיפת יתר של קטינים ברשת עלולה לגרום להם למבוכה בהקשרים חברתיים ולהקשות עליהם בעיצוב זהותם העצמאית. בנוסף, קיים חשש כי המידע המפורסם עלול להיות מנוצל על ידי חברות מסחריות ליצירת פרופילים מדויקים של הילדים, או להגיע לידי גורמים עוינים שעלולים לנצלו להונאות וגניבת זהות.

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן

מחקר שנערך בבריטניה מצא כי עד גיל 13, הורים מפרסמים בממוצע כ-1,300 תמונות וסרטונים של ילדיהם. במדינות שונות בעולם כבר נקבעה חקיקה מחמירה בנושא – בצרפת, למשל, הורים שמפרסמים תמונות של ילדיהם ללא הסכמת שני ההורים חשופים לקנס של עד 45,000 יורו או מאסר של שנה.

בישראל, בתי המשפט לענייני משפחה נדרשים לעיתים קרובות להכריע במחלוקות בין הורים בנוגע לפרסום תכנים של ילדיהם. המגמה המסתמנת היא העדפת הגנה על פרטיות הקטינים על פני חופש הביטוי של ההורים, במיוחד כאשר קיים חשש לפגיעה בטובת הילד.

בימים אלה מונחת על שולחן הכנסת הצעת חוק "הגנת הפרטיות (קטינים באינטרנט)" שמטרתה להסדיר את הנושא בחקיקה. במקביל, משטרת ישראל הקימה שירות מיוחד (105) לטיפול בסוגיות הקשורות לקטינים ברשת.

Back to top button