ליברפול בדרך לאליפות: הסיכוי זינק ל-87%
ניצחון היסטורי לפולהאם: גברה על צ'לסי לראשונה מזה 45 שנה
פולהאם רשמה הישג היסטורי היום (חמישי) כשגברה על צ'לסי 1:2 בסטמפורד ברידג', ניצחון ראשון על יריבתה מלונדון מאז 1979. שני שערים מאוחרים של הארי וילסון ורודריגו מוניז העניקו לאורחת את הניצחון המפתיע, שעשוי להשפיע משמעותית על מרוץ האליפות.
הניצחון של פולהאם ממשיך מגמה מרשימה של הקבוצה, שכבר הצליחה לקחת נקודות העונה מול הצמרת – ליברפול וארסנל. עבור צ'לסי, שהגיעה למשחק עם רצף של חמישה ניצחונות, זו מכה קשה שמגיעה בעקבות איבוד נקודות גם מול אברטון לאחרונה.
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
תוצאת המשחק משפיעה דרמטית על סיכויי האליפות: על פי האלגוריתם של חברת אופטה, ליברפול מובילה את הסיכויים עם 87.74%, כשארסנל במקום השני עם 10.25% בלבד. צ'לסי, שספגה היום מכה קשה, נותרה עם פחות מ-2% סיכוי לזכות בתואר.
ליברפול, שתשחק בהמשך הערב, יכולה לנצל את המעידה של צ'לסי ולהגדיל את הפער בצמרת לשבע נקודות, כשבידה גם משחק חסר. בהמשך העונה צפויים לצ'לסי משחקים נוחים יותר מול איפסוויץ' וקריסטל פאלאס.
"אני לא זוכר מתי ראיתי פיצוץ כזה בסטמפורד ברידג'", העיד זיני בוסוול לאחר המשחק. "כל הספסל של פולהאם קפץ. האוהדים לא זוכרים מתי זה קרה בפעם האחרונה. סיבוב מדהים של קבוצה מדהימה".
בצל המאבק על האליפות, ארסנל ספגה מכה קשה כשכוכבה בוקאיו סאקה צפוי להיעדר כחודשיים בשל פציעה, מה שעלול להשפיע על סיכוייה להיאבק על התואר.