חישוב הגזירות: כמה יותר תשלמו ב-2025?
זינוק במחירים ופגיעה בהכנסות: המשפחות בישראל יספגו מכה כלכלית ב-2025
שנת 2025 צפויה להיפתח במכה כלכלית משמעותית למשקי הבית בישראל, עם שורת התייקרויות והכבדות מיסוי שיפגעו הן בהכנסות והן בהוצאות המשפחות. החל מה-1 בינואר ייכנסו לתוקף העלאות מחירים נרחבות בתחומי המזון והתשתיות, לצד שינויים במיסוי שיקטינו את ההכנסה הפנויה של העובדים.
פגיעה בשכר הנטו
משרד האוצר החליט לבטל את העדכון השנתי של מדרגות המס ונקודות הזיכוי, המנגנון שנועד להגן על העובדים מפני שחיקת שכרם בשל האינפלציה. הביטול יחול לא רק ב-2025 אלא גם בשנים 2026 ו-2027. על פי חישובי ד"ר מיקי פלד מקרן ברל כצנלסון, עובד המשתכר שכר ממוצע במשק יאבד כ-580 שקלים בשנה מהכנסתו נטו. עובדי ההייטק ייפגעו אף יותר, עם אובדן של כ-1,700 שקלים בשנה מהכנסתם הפוטנציאלית.
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
זינוק חד בהוצאות המזון
ההוצאה המשפחתית על מזון צפויה לספוג את העלייה החדה ביותר. על פי נתוני חברת RiseUp, משפחה בת 4 נפשות תשלם כ-6,500 שקלים נוספים בשנה על קניות בסופרמרקט. משפחות עם שלושה ילדים ומעלה יספגו התייקרות של יותר מ-8,700 שקלים בשנה. העלייה נובעת מהעלאות מחירים שמובילים הספקים הגדולים במשק.
התייקרויות נוספות
לצד המזון, צפויות התייקרויות משמעותיות בתעריפי תשתיות בסיסיות כמו ארנונה, חשמל ומים. בנוסף, העלאת המע"מ באחוז אחד תייקר את מרבית ההוצאות של משקי הבית בישראל.
מומחים ממליצים משנה זהירות
יובל סמט, מנכ"ל חברת RiseUp, מזהיר כי המציאות הכלכלית החדשה מחייבת ניהול פיננסי זהיר במיוחד. הוא ממליץ להימנע מנטילת הלוואות חדשות ומפריסת תשלומים המבוססות על נתוני העבר, שכן אלה עלולים להפוך לנטל משמעותי במציאות הכלכלית המשתנה.