מבזקים

סמל החטופים הופיע בשמי הצפון: התופעה הטבעית שהרגשה את התושבים

סמל החטופים נצפה בשמי הצפון: "פסי התעבות" טבעיים יצרו את הדימוי

תושבי הצפון התרגשו הבוקר לגלות בשמים שובל הנראה כסמל המאבק להשבת החטופים. במשך שעות ארוכות סברו רבים כי מדובר במחווה מתוכננת של טייס אמיץ, אולם בפועל התברר כי מדובר בתופעה טבעית שנוצרה במהלך פעילות שגרתית של מטוסי חיל האוויר.

השובלים הלבנים שנצפו בשמים, המוכרים בשם המקצועי "פסי התעבות", הם תוצר של תהליכים פיזיקליים המתרחשים במקביל במנועי המטוס ובאטמוספרה. התופעה מתרחשת כאשר מטוסים טסים בגבהים רבים, שם הטמפרטורות צונחות עד לכדי מינוס 50 מעלות צלזיוס.

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן

בגבהים אלה, מנועי הסילון של המטוסים פולטים תוצרי בעירה הכוללים פחמן דו-חמצני ואדי מים. בשל הטמפרטורות הנמוכות במיוחד, אדי המים עוברים תהליך התעבות מהיר והופכים לטיפות מים זעירות. אלה קופאות באופן מיידי והופכות לגבישי קרח, היוצרים את השובל הלבן המוכר הנראה מאחורי המטוס.

מומחי תעופה מסבירים כי גם שינויים בלחץ האוויר סביב כנפי המטוס תורמים להיווצרות התופעה. באזורים בהם הלחץ יורד במהירות, מתרחשת התעבות של אדי מים הקיימים באטמוספרה. היווצרות פסי ההתעבות תלויה במספר גורמים, ובהם לחץ האוויר, הטמפרטורה והלחות היחסית בגובה הטיסה.

עבור טייסים, במיוחד בטיסות צבאיות, הבנת התנאים להיווצרות פסי ההתעבות היא קריטית, שכן אלה עלולים לחשוף את מיקום המטוס. חשוב להדגיש כי מדובר בתופעה טבעית לחלוטין שאינה מהווה כל סיכון בריאותי לציבור, שכן היא מורכבת אך ורק מאדי מים שהתעבו והפכו לגבישי קרח.

משך הזמן בו נשארים פסי ההתעבות בשמים משתנה בהתאם לתנאי מזג האוויר, כולל רמות הלחות והטמפרטורה. כפי שנצפה הבוקר, במקרים מסוימים הם יכולים להישאר זמן ממושך ואף להתפשט, בעוד במקרים אחרים הם נעלמים תוך זמן קצר.

למרות שהתברר כי לא מדובר במחווה מכוונת, התופעה עוררה התרגשות רבה בקרב תושבי הצפון וחיזקה את תחושת האחדות והתקווה לשובם המהיר של החטופים.

Back to top button