גווארדיולה מחזיר את סיטי למסלול עם ניצחון על צ'לסי
מנצ'סטר סיטי, אלופת אנגליה המכהנת, השיגה ניצחון חשוב על צ'לסי בשבת, כשהצליחה להפוך פיגור מוקדם לניצחון משכנע. הקבוצה של פפ גווארדיולה, שכבר ניצחה את צ'לסי במחזור הפתיחה של העונה, המשיכה את המומנטום החיובי עם 13 נקודות ב-15 המשחקים האחרונים.
המשחק החל דווקא ברגל שמאל עבור הסיטיזנס, כשנוני מדואקה העלה את צ'לסי ליתרון מוקדם. אולם השלישייה המרשימה של גווארדיולה – יושקו גבראדיול, ארלינג הולאנד ופיל פודן – הצליחה להפוך את התוצאה לטובת הקבוצה המארחת.
הולאנד, החלוץ הנורבגי, ממשיך להוכיח את יכולתו המרשימה כשהוא מגיע לשישה שערים בשש הופעותיו האחרונות בליגה. השער שכבש במשחק זה הגיע בעקבות טעות של שוער צ'לסי, רוברט סאנצ'ס, כשאדרסון, שוער סיטי, סיפק את הבישול ההיסטורי שהפך אותו למוביל בכל הזמנים במספר הבישולים לשוער בעידן הפרמייר ליג.
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
לואיס ג'ונס, פרשן סקיי ספורטס, ציין כי ייתכן שגווארדיולה מצא פתרון לבעיות שאפיינו את קבוצתו לאחרונה. גארי נוויל, פרשן בכיר נוסף, שיבח את חזרתה של סיטי לבסיס המשחק שלה, תוך שהוא מציין את האכזבה מהיעדר הלחץ מצד צ'לסי.
בצד הטקטי, גווארדיולה זכה לשבחים על הצבת המערך הפיזי במיוחד בקו ההגנה ועל ניהול המשחק המוצלח. לעומתו, מאמן צ'לסי, אנצו מרסקה, ספג ביקורת על עיתוי החילופים המאוחר. למרות זאת, קבוצתו של גווארדיולה מדורגת במקום הרביעי ונמצאת בעמדה טובה להשגת המקום השני בסוף העונה.
האתלטיק סיכם את המשחק בציינו את המעבר של סיטי למשחק ישיר יותר, שהוכיח את עצמו עם דיוק מרשים של פודן והולאנד. זהו ניצחון הבית השלישי ברציפות של הקבוצה, המדגים את חזרתה ליציבות.